2022.08.15., hétfő , Mária

Fenntarthatóság

2022. június 24. péntek • 15:57

Majdnem tragédia lett a vége, de megmentették a szügyi gólyafiókát

Nagy bajba került egy gólyafióka a szügyi fészekben. Az állat mentését a Bükki Nemzeti Park szakembereivel történt egyeztetést követően személyesen a község polgármestere végezte, aki felmászott a kéményre, és épségben lehozta a csemetét.

Szerda este észlelte a fészek felett található kamera felvételeit gyakorta figyelő állatbarát, hogy valami gond lehet a Stefi névre keresztelt gólyaanyuka egyik fiókájánál, mert a csőréből damilszál kandikált ki, amitől nem tudott saját erőből megszabadulni. Áncsán Ágnes értesítette is nyomban Frenyó Gábort, a település polgármesterét, aki csütörtökön reggel megindította a mentési akciót, mivel az észlelések alapján a sérült kismadarat a szülők megpróbálták kilökni a fészekből, ami viszont a termete miatt már nem sikerült.

Ő maga mászott fel a kémény tetejére, és kiemelte a fiókát a fészekből. Épp időben érkezett, és élve adta át a kicsit a Bükki Nemzeti Park munkatársainak, akik gondoskodnak a gólyacsemete további szakszerű ellátásáról. Mindenki őszintén reménykedik benne, hogy a fióka teljesen felépül. – számolt be a nem mindennapi esetről a Nool.hu nógrádi hírportál.

agrotrend.hu / NOOL

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.