2022.07.07., csütörtök , Apollónia

Fenntarthatóság

2017. augusztus 17. csütörtök • 13:26

Még mindig sokan ülnek le engedély nélkül a tópartra

Júliusban sem sikerült javítani a statisztikán.

A kánikulai napok sem szegték kedvét a szabálytalankodóknak, bőven akadt munkájuk társaságunk halászati őreinek – tájékoztatott a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.

Harmincnyolc esetben intézkedtek júliusban társaságunk halászati őrei, az esetek közel harmadában horgászengedély hiánya miatt kell majd büntetést fizetniük a szabálytalankodóknak. Tizennégy esetben állami jegyet sem, további öt esetben „csak” területi jegyet nem tudtak felmutatni az ellenőrzés alá volt horgászok.

fotó:Pixabay

Változatlanul sok volt ebben a hónapban is az őrizetlenül hagyott horgászeszköz és még mindig vannak olyanok, akik nem, vagy nem a valóságnak megfelelően vezetik a fogási naplót. Négyen akadtak fenn az ellenőrzésen azért, mert az előírtnál több bottal szerettek volna zsákmányt ejteni.

A július legnagyobb fogása két német állampolgárhoz köthető, akiket Balatonboglárnál értek tetten illegális halászeszközök használata közben. 18 méternyi varsa került elő azon az éjszakán.

70 méter hálót találtak a halőrök júliusban, 20-at a Kis-Balatonon, 50 métert pedig Vonyarcvashegynél szedtek fel, egyik esetben sem sikerült az elkövetők nyomára bukkanni.

agrotrend.hu / balatonihal.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.