2020.07.16., csütörtök , Valter

Fenntarthatóság

2019. február 21. csütörtök • 17:01

Megállíthatatlan az ökokultúra terjedése!

Magyarországnak fontos szerepe lehet a régió fenntartható mezőgazdaságának a kialakításában.

Hetedik alkalommal szervezett önálló Közép-Kelet Európa szekciót a Biofach Nemzetközi Bio-élelmiszer és Bio-áru Szakkiállításon az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi).


A kutatóintézet munkáját a 19. Országos Környezetvédelmi Találkozón oklevéllel is elismerték - fotó: ÖMKi

Magyarország mellett

  • Csehország,
  • Románia,
  • Ukrajna,
  • Örményország,
  • Litvánia és Moldova

is bemutatkozott az ÖMKi szervezésében a világ legjelentősebb biotermék vásárán és szakkiállításán a nürnbergi Biofachon, amely rekordot döntött több mint 3000 kiállítóval.

- A kimagasló szakmai érdeklődés mellett az ágazati adatok világ- és régiós szinten is azt mutatják:

az ökokultúra terjedése megállíthatatlan.

Magyarországnak Közép-Kelet Európában fontos szerepe lehet a régió fenntartható mezőgazdasági modelljének kidolgozásában - mondta Dr. Drexler Dóra, az ÖMKi ügyvezetője.

Hazánk egyetlen fenntartható mezőgazdasággal foglalkozó intézménye hét év alatt elérte, hogy Magyarországot régiós zászlóvivőként jegyzik a világ legnagyobb bio témájú seregszemléjén.

A jubileumi 30. Biofach alkalmából friss statisztikai kiadványt publikált az ÖMKi partnerintézete, a svájci Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (Forschungsinstitut für biologischen Landbau - FiBL).

"Az ökológiai gazdálkodás világa" című összesítés 180 ország ökogazdálkodási adatait összegzi két évtizedes intervallumban 2017-ig.

Az ÖMKi az idén már hetedik alkalommal ösztönözte sikerrel a közép-kelet európai országokat, hogy közösen is mutatkozzanak be a világ legismertebb biotermék seregszemléjén, a magyar szakmai vezetéssel szervezett szekcióban.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.