2022.05.26., csütörtök , Fülöp, Evelin

Fenntarthatóság

2021. november 29. hétfő • 15:06

Most érdemes napelemes rendszert telepíteni!

Nem vitás, hogy érdemes napelemes rendszert telepíteni, mind a vállalkozásoknak, mind a családi házakban élőknek. Aki ilyen rendszerekbe ruház be, az nemcsak az áramszolgáltatótól és az egekbe szökő energiaáraktól függetlenítheti magát és vállalkozását, de az a jó érzése is lehet, hogy a környezetére és a klímavédelemre is gondol. A napelemes rendszerekről és azok előnyeiről az e téren komoly referenciákkal rendelkező Solargroup Energy Kft. ügyvezetőjét, Kukla Imrét kérdeztük.

A Solargroup Energy Kft. évente háromszáz napelemes rendszert telepít, s ipari méretű rendszerekkel is foglalkoznak. Csak minőségi termékekkel dolgoznak, s a rohamosan fejlődő technológia terén folyamatosan képzik magukat

- Hogyan indult a cég? Mondjon kérem egy pár szót a kezdetekről!

A cég több mint 10 éve foglalkozik napelemes rendszerek kivitelezésével és nagykereskedelmével. A Solargroup Energy Kft. békéscsabai központú cég és a szomszédos Romániában is jelen van. Számos nagy külföldi gyártónak látjuk el képviseletét. Folyamatos raktárkészlettel és komoly felszerelt csapattal rendelkeznek és stabil pénzügyi minősítéssel.

- A tervezéstől a komplett kivitelezésig végzik a munkájukat. Ez mit jelent pontosan a gyakorlatban?

Komplex megoldásokat nyújtunk, az ügyfeleinknek a szerződés megkötése után szinte semmi dolguk nincs. Nálunk a napelemes rendszer megrendelésének folyamata a következő: az igények szerinti egyeztetés, pályázatírás, felmérés, az árajánlat elkészítése, tervezés, engedélyeztetés, kivitelezés, karbantartás és ez mind egy kézben. Cégünk még földmunka gépekkel is rendelkezik, így a földre kerülő napenergia kiserőművek esetén a talajmunkát is mi tudjuk elvégezni.

- Mezőgazdasági vonalon milyen rendszereket telepítenek? 

Teménytárolókra, mezőgazdasági építményekre telepítési felülettől függően a legmegfelelőbb rozsdamentes rögzítés technikával telepítjük napelemes rendszereinket. Alumínium rögzítéseink, akár egy élethosszon át stabilan tartják a napelemeket. Minden telepítés előtt helyszíni felmérést végzünk, műszeres méréseket, hogy a legoptimálisabb helyre kerüljenek a napelemek, így az áram termelést a lehetőségekhez képest a maximumra hozzuk ki.

- Az állampolgárok kevésbé, de a cégek és a mezőgazdasági üzemek jobban megérzik az egyre dráguló energiaárakat. Milyen pályázati lehetőségekkel élhetnek a nagyüzemi felhasználók?

Nagyüzemi felhasználók piaci áron szerzik be a villamos energiát, amely az utóbbi időben jelentős költségemelkedést eredményez számukra, így a telepített napelemes rendszer által jelentősen csökken a kiadás, illetve tervezhető lesz a rövidebb távú megtérülés.

A legutóbbi pályázati kiírás VP2-6.3.1-20 2021. október 18.-án járt le, de az érdeklődőknek még van lehetősége részt venni a későbbi szakaszokban, melyek határideje: Ötödik szakasz: 2022. február 14. - 2022. február 28.  Hatodik szakasz: 2022. május 18.  – 2022. május 31. Célunk regisztrált partnereink friss információkkal történő támogatása.

- Milyen újdonságok vannak, a napelemes rendszerek terén? Az ún. hibrid rendszerek, ha jól tudom már tárolni is tudják az előállított energiát...  

Igen, a hibrid rendszerek lényege az energiatárolás, mely lehetővé teszi a későbbi felhasználást, illetve hálózatkimaradás esetén is biztonságot nyújt.

- Milyen referenciákkal rendelkezik az Önök cége?

Szatmárkert Hodász Szövetkezet, Gyulai Agrár Zrt., Alföld Gabona Kft, Szent István Mezőgazdasági Zrt, Csorvási Gazdák, Gallicoop... és számtalan naperőművet építettünk már szinte az egész országban.

- Milyen terveik vannak a jövőre nézve, hogyan látják a Solargroup Energy Kft. jelenét és jövőjét?

 Folyamatosan fejlődünk, követjük a technológiai innovációkat. Fejlesztjük szakembereink szakmai tudását, minden tekintetben arra törekszünk, hogy a legmagasabb színvonalat nyújthassuk vásárlóinknak és partnereinknek.

- Végezetül összefoglalva, milyen előnyöket nyújt egy ilyen rendszer telepítése a felhasználóknak? 

Elsősorban energia megtakarítást nyújt annak, aki napelemes rendszert telepíttet, de fontos szempont a környezetvédelem is, hiszen ez zöld energia és minden embernek fontos, hogy milyen lesz a jövő, fokozottan igaz ez a mezőgazdaságra, mert ott az időjárás meghatározó tényező. A napenergia alkalmazása tervezhető kiadáscsökkenést jelent, valamint biztonságot nyújt az esetleges hálózati kimaradásokkor.

- Köszönjük a tájékoztatást!

http://www.solargroup.hu/

agrotrend.hu

 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.