2022.12.09., péntek , Natália

Fenntarthatóság

2018. február 07. szerda • 08:05

Nyilvános konzultáció a beporzókkal kapcsolatos uniós kezdeményezésről

Már elérhető az Európai Bizottság nyilvános kérdőíve, mely a méhek és más beporzó fajok számának csökkenésével kapcsolatos vélemények összegyűjtését célozza.

A beporzást végző állatfajok száma veszélyesen csökken. A kezdeményezés ezt a problémát hivatott kezelni. Célja, hogy javítsa a beporzókra irányuló uniós szakpolitikák hatékonyságát, és felhívja a politikai döntéshozók figyelmét a téma fontosságára.

A beporzó-populációk megcsappanása sürgető probléma, melynek hathatós kezelése szervesen illeszkedik a biodiverzitás csökkentésének megállítására és a fenntartható fejlesztési célok végrehajtására irányuló uniós erőfeszítésekbe is.

A kérdőívvel arra szeretnének választ kapni, hogy a kitöltők mit gondolnak a problémáról, és az uniónak hogyan kellene azt kezelnie. A kérdőívet bárki kitöltheti – függetlenül attól, hogy rendelkezik-e háttér-, illetve szakismeretekkel a témában.

A kérdőív kitöltésére 2018. április 5-ig van lehetőség.

A kitöltés 20 percet vesz igénybe, és magyar nyelven is elérhető az Európai Bizottság honlapján.

További információk a témával kapcsolatban szintén megtalálhatóak itt angol nyelven. Az Európai Méhészek Egyeztető Testületének honlapján már elérhetőek a tagjaik számára javasolt válaszok angolul és franciául.

agrotrend.hu / NAK

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.