2021.04.12., hétfő , Gyula

Fenntarthatóság

2021. április 07. szerda • 14:05

Önkéntesek tisztítják a természetet

Balatonfenyves és Imremajor között minden évben önkéntesek tartanak tavaszi nagytakarítást.

Nem volt ez másképp az idén sem, a járványügyi intézkedéseket betartva rendezvényt ugyan nem tartottak, de kijelöltek egy időpontot a szemétszedésre. A hétvégén volt időszerű a nagytakarítás, mert a természet még nem takarta el növényekkel a szétdobált szemetet - írja a sonline.hu.

fotó: wikipedia

– Minden évben egy bográcsos ebéddel szoktuk megvendégelni azokat, akik részt vesznek a takarításban. Az idén ez a része elmaradt a tisztogatásnak, ám a korlátozások enyhítése után, egy későbbi időpontban bepótoljuk – mondta Antics László, a Majorka Alapítvány alapítója. – Olyan állapotok vannak a turisztikai útvonalon, hogy már kellemetlen kinézni az autóból, a kisvonatból. Az erre járók gátlástalanul dobáltak el szemetet, még a kisvonat ablakából is. Ezért a balatonfenyvesi Vízháznál zsákokkal, gumikesztyűvel és szükség esetén maszkkal várták azokat a jelentkezőket, akik segíteni szerettek volna a kisvonat nyomvonalának és a négy kilométeres útszakasz szemétmentesítésében.

– Az eldobott szemét újra csak szemetet szül, ezért is tartjuk fontosnak, hogy eképpen óvjuk a természetet. A résztvevők egészségére is ügyeltünk, a megtisztítandó terepen egymástól távol dolgoztak a jó levegőn a családok – mondta Antics László, aki maga osztotta fel a „munkaterületet”, ahol az önkéntesek zsákokba szedhették a hulladékot. A szemetet a Hubertus Bt. munkatársai szállítják el a helyszínről.

agrotrend.hu / sonline.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.