2022.08.11., csütörtök , Zsuzsanna, Tiborc

Fenntarthatóság

2022. május 02. hétfő • 15:25

Ötödik hónapja tart egy agresszív pulyka terrorja Washington mellett (videó)

Több hónapja zaklatja a Washington DC környékén élőket egy őrülten viselkedő hím vadpulyka. Az állatvédők mindenkit óvatosságra intenek.

Egy nagy, agresszív hím vadpulyka legalább öt hónapja terrorizálja a kerékpárosokat, a futókat és a gyalogosokat a washingtoni Anacostia Riverwalk Trail-en. A The Wall Street Journal cikke szerint a szárnyasnak számos áldozata volt, akik közül egyet a sürgősségin kellett a támadás után ellátniuk. A támadás után az érintett azt nyilatkozta, hogy az állat által okozott szúrt sebekre tetanuszoltást és antibiotikumot kapott.

 

 

A támadásokról többen egy közösségi oldal csoportjában számoltak be, ahol az egyik felhasználó Aggro Andy-nek nevezte el az állatot.

A fenyegetést a hatóságok annyira komolyan veszik, hogy az online felületeken közzétett intelmek mellett, hagyományos utcai falragaszokon is figyelmeztetéseket helyeztek el:

A vadpulykát egyelőre még nem sikerült elkapni, így az állatvédők arra hívják fel a területre látogatók figyelmét, hogy legyenek óvatosak és hívják őket illetve az állatbefogókat, ha észreveszik a madarat.

agrotrend.hu / ORIGO

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.