2022.12.01., csütörtök , Elza

Fenntarthatóság

2016. október 26. szerda • 07:19

Rögzített lövések - januártól csak tagoknak

Megszavazta a Vadászkamarai törvény módosítását az Országgyűlés.

A honatyák a Parlament október 25-ei ülésén támogatták a jogszabályt módosító javaslatot, amely értelmében január 1-jétől ismét kötelezővé válik a vadászkamarai tagság a sportvadászok számára. Emellett a jogszabály rögzíti az Országos Magyar Vadászkamara feladataként a külföldi vadászok vadászati engedélyének kiadását is. Az ebből befolyó bevételek szintén az OMVK-hoz kerülnek, miként a vadászjegy árának teljes összege is.

Fotó:123RF

A vadászkamarai tagság 2017. január 1-jétől válik kötelezővé. Aki ekkor rendelkezik érvényes vadászjeggyel, de nem tagja a szervezetnek, annak a törvény hatályba lépését követő 30 napon belül be kell nyújtania a tagfelvételi kérelmét. (A hivatásos vadászok számára a tagság jelenleg is kötelező, a sportvadászok több mint 99%-a pedig eddig is tag volt.)

A vadászati engedélyek kiadását 2017. március 1-jétől végzi majd az OMVK, ekkortól nő a költségvetés is az ebből befolyó összeggel, míg a vadászjegyek árának teljes összegét már január 1-jétől megkapja az OMVK. Az ily módon bővülő költségvetés egy része az érdekképviselet tervei szerint a vadgazdálkodás fejlesztését szolgálhatja majd, ismét létrejöhet az Országos Vadgazdálkodási Alap.

agrotrend.hu / OMVK

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.