2022.08.11., csütörtök , Zsuzsanna, Tiborc

Fenntarthatóság

2021. október 29. péntek • 12:04

Sokszínű programkínálattal várja a látogatókat Halloween alkalmából az Állatkert péntek este

Sokszínű programkínálattal várja a látogatókat Halloween alkalmából az Állatkert péntek este, a helyszínen a szervezők 18 és 23 óra között többek között családi tökfaragással, bátorságpróbával, boszorkányos arcfestéssel, mécsesek ösvényével és vurstlival várják az érdeklődőket - közölte a Fővárosi Állat- és Növénykert pénteken az MTI-vel.

Halloween, azaz mindenszentek előestéje vasárnapra esik, a budapesti állatkert az ehhez kapcsolódó programokat azonban már péntek estére meghirdette. Az Állatkert minhárom kapuja, a főbejárat, az elefántházi kapu és a holnemvolt vári kapu is működik majd, hogy az érkező látogatók minél könnyebben és gyorsabban bejussanak. A városligeti intézmény területére 22 óráig lesz lehetőség belépni - olvasható a közleményben.

fotó: wikipedia

Mint írják, a jelmezben, arcfestéssel vagy töklámpással érkező 14 éven aluli gyermekek jelképes árú, 200 forintos jeggyel léphetnek be, mindenki másnak 5500 forint lesz a belépőjegy. A programokon való részvételhez már csak online lehet jegyet váltani a készlet erejéig.

A péntek esti eseményen egyebek mellett tűzzsonglőrökkel, tűztánccal és más tüzes produkciókkal, szelfi-, valamint fotótémát kínáló halloweeni installációval,kézműveskedéssel, rémmesékkel, boszorkánykonyhával is várják az érdeklődőket, és az is kiderül, hogy miért tartanak egyes állatokat rémisztőnek, vagy hogy a régi idők embere miért hozott bizonyos állatokat összefüggésbe a szellemekkel vagy éppen a boszorkányokkal.

A Pálmaházban trópusi eső, az oroszlánfókák medencéjénél fókatréning is lesz, és a közönség ezen az estén találkozhat először a nemrégiben érkezett új aligátorral, a négyméteres, 155 kilogrammos hüllőt a Krokodilházban lehet megtekinteni. Bővebb információk a www.zoobudapest.com weboldalon találhatóak - áll az összegzésben.

agrotrend.hu / MTI

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.