2019.09.20., péntek , Friderika

Fenntarthatóság

2018. október 07. vasárnap • 10:40

Újabb erdőségek telepítése a cél az ország több pontján is

A kormány egyik kiemelt célja, hogy az ország területének legalább 27 százalékát fák borítsák.

Bitay Márton földügyekért felelős államtitkár a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetségének éves találkozóján hívta fel a figyelmet, hogy az előttünk álló években hatalmas munka vár a földtulajdonosokra, az erdőtulajdonosokra és az erdészeti szakemberekre egyaránt - írja a Magyar Idők.

Az erdősítés fontossága nem csak természetvédelmi szempontból komoly ügyünk - fotó: pixabay.com

– Kiváló minőségű fasorokat, erdősávokat, erdőket kell létrehozni az országban. Az erdősültség növelése mellett azonban a már meglévő erdők és az erdőgazdálkodás minőségi megújítására is szükség van – mutatott rá beszédében Bitay Márton. Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke szerint stabil birtokszerkezet és hatékony támogatáspolitika kell a magánerdők fejlesztéséhez.

– Az elmúlt évek jogalkotói munkájának köszönhetően számos, az erdőgazdálkodást akadályozó tényezőt sikerült felszámolni, most az építkezés időszaka zajlik – hangsúlyozta. Jelenleg a kétmillió hektár magyar erdő több mint 40 százaléka magánkézben van. Ezt a csaknem 900 ezer hektár erdőt napjainkban 550 ezer tulajdonos birtokolja.

agrotrend.hu / magyaridok.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.