2021.10.16., szombat , Gál

Fenntarthatóság

2021. szeptember 19. vasárnap • 11:27

Vadászat kell a természet megóvásához

Fenntartható vadászat nélkül nincs fenntartható természetgazdálkodás, mondta a vadászati és természeti világkiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos a Gemenc Zrt. családi napjának megnyitóján.

Kovács Zoltán hangsúlyozta: az egy hét múlva nyíló világkiállításon 75 ezer négyzetméteren tárják a közönség elé azt, amit Magyarország szeretne jelezni a világnak, illetve a világ Magyarországnak, a fenntartható vadgazdálkodásról - írja az index.hu.

fotó: pixabay.com

Hozzáfűzte: reményei szerint az elkövetkező években egyre-másra tudják bemutatni azokat a „gyöngyszemeket”, amelyek a magyar társadalom javát is szolgálva emléket állítanak vadgazdálkodóknak, vadászattal, vadászati művészettel foglalkozóknak, tudósított az MTI. 

Csonka Tibor, a Gemenc Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: a társaság cégfilozófiája, hogy a gemenci ártéri táj jellegzetes arculatát, különleges ökoszisztémáját, védett növény és állatfajait fenntartsa, és megőrizze a következő generációk számára. Úgy fogalmazott, örülnek annak, hogy a családi nappal a világkiállítás vidéki programjaként a vadgazdálkodás „összetett feladatára” és a világkiállítására egyaránt ráirányíthatják a figyelmet.

agrotrend.hu / index.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.