2019.09.16., hétfő , Edit

Fenntarthatóság

2019. február 15. péntek • 09:50

Van egy ötlete, ami megváltoztatná a mezőgazdaságot?

Nem csak agrárgazdasági szakemberek innovatív gondolataira kíváncsiak a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Design Terminal ötletversenyén.

- Innovációs ötletversenyt indít a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Design Terminal - hangzott el péntek reggel az M1 aktuális csatorna és a Kossuth Rádió műsorának közös adásában.


Olyan ötleteket várnak, amelyek még nem születtek meg az agráriumban - fotó: 123rf

Jónás László, a Design Terminal üzletfejlesztési vezetője elmondta, elsősorban fiatalok jelentkezését várják, akik a mezőgazdaság területén szeretnének valamilyen ötletet megvalósítani. A kezdeményezésbe nemcsak agrárgazdasági szakembereket szeretnének bevonni, hanem például

  • közgazdászokat,
  • dizájnereket
  • és mérnököket is.

Az interjúból kiderült, hogy előnyben részesítik a csapatban jelentkezést, mert úgy látják erre a típusú sokféleségre van szüksége az agráriumnak.

- Azt szeretnénk, hogy különböző típusú emberek, szakértők és nem szakértők együtt dolgozva alakítanának ki olyan ötleteket, amelyek még nem születtek meg a mezőgazdaságban

 - mondta Jónás László.

Az ötletversenyre a jövő héten lehet utoljára jelentkezni, amely 24 órán át fog tartani. Egy mentorcsapat segíti majd az indulókat, hogy a nap végére az ötletük prezentálható állapotba kerüljön. A versenyről bővebben ide kattintva olvashatnak.

agrotrend.hu / MTI

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.