2023.03.22., szerda , Beáta, Izolda

Precíziós gazdálkodás

2017. december 17. vasárnap • 17:26

Az amerikai farmerek már drónokkal dolgoznak

A kiegészítő szoftver lehetővé teszi a gazdáknak, hogy figyelemmel kísérjék terményüket, felderítsék az esetleges problémákat a hatékonyság növelése érdekében.

A drónok használata a mezőgazdaságban egyre elterjedtebb. A technológiai vívmánynak köszönhetően a gazdák alaposan fel tudják térképezni termőföldjüket, hogy melyik részek egészségesebbek, illetve hol találhatók gyengébb növények. Akár a lyukakat, folyásokat is megláthatják vele az öntözőrendszeren, és az is kiderül a magasból, hogy mely növények kapnak túl kevés, vagy éppen túl sok vizet. A drónokkal heti, napi, vagy akár óránkénti rendszerességgel is ellenőrizhetik termőföldjüket. - írja az origo.hu.

Az Amazonon már elérhető termék 16 500 dollárba (4,4 millió forint) kerül, és kifejezetten a farmerek számára fejlesztették – mondta a cég vezérigazgatója, Wahid Nawabi a CNBC-nek.

"Elemeztük drónjainkat és a hozzájuk tartozó programokat, és egy egyszerű alkalmazást hoztunk létre. Az alkalmazásnak köszönhetően minden automatikus, egyszerű az irányítás, és mindez egy táblagépen keresztül történik."

– foglalta össze Nawabi.

fotó: technologyreview.com

A drónok használata a mezőgazdaságban egyre elterjedtebb. A technológiai vívmánynak köszönhetően a gazdák alaposan fel tudják térképezni termőföldjüket, hogy melyik részek egészségesebbek, illetve hol találhatók gyengébb növények. Akár a lyukakat, folyásokat is megláthatják vele az öntözőrendszeren, és az is kiderül a magasból, hogy mely növények kapnak túl kevés, vagy éppen túl sok vizet. A drónokkal heti, napi, vagy akár óránkénti rendszerességgel is ellenőrizhetik termőföldjüket.

"Egy, az Egyesült Államokban készített tanulmány szerint a földművelők 31 százaléka be fog ruházni egy mezőgazdasági drónba. Ez jelentős és több milliárdos lehetőség a számunkra az elkövetkező években"

– mondta Nawabi.

Az elektromos autók, védelmi- és kereskedelmi drónok, valamint a pilóta nélküli rendszerek vezető gyártója, az AeroVironment.

agrotrend.hu / origo.hu

Agrárállások
  • Legfrissebb állásajánlatok
Közösség

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.