2021.09.17., péntek , Zsófia

Precíziós gazdálkodás

2019. január 07. hétfő • 11:12

Összefogás a fenntartható gazdálkodásért

Egy beszélgetésből alakult meg a német PlusPlants, amely mára több innovációs díj büszke nyertese.

Ritka összefogás eredményeként alakult meg Németországban a PlusPlants Kft. Az ország 9 legnagyobb fenntartható gazdálkodásból származó cserepes-dísznövénytermesztője összefogott és létrehozta a PlusPlants Kft.-t.


fotó: PlusPlant

A PlusPlants egyben egy közös ernyőmárka is lett, amely mögött több mint 20 millió  - fenntartható gazdálkodásból származó - cserepes növény kerül előállításra.

A termelés során a felhasznált energiának legalább 70 %-ban megújuló energiaforrásból kell származnia,

csak így lehet csatlakozni az összefogáshoz, hiszen a csoport célja a bővülés Németország szerte. Minden résztvevőnek rendelkeznie kell a Global G.A.P. tanúsítvánnyal.

Az ötlet egy beszélgetés során két termelő fejében fogalmazódott meg, akik szerették volna jobban „elmagyarázni” a vásárlóinak, hogy mit jelent a fenntartható gazdálkodás.

Az ötlet további dísznövény kertészeknek is megtetszett, akik hasonló technológiával és elvek mentén folytatják a termelést.

A vásárló felé pedig kommunikálni kell, így hamar megszületett a döntés, hogy a PlusPlants, mint márka egy kommunikációs tanácsadó iroda segítségét kéri az általuk megálmodott márka felépítéséhez. A PlusPlants az elmúlt években már több innovációs díjat is elnyert.

agrotrend.hu / Benedek Borbála

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.