2019.08.21., szerda , Sámuel,Hajna

Technológia

2018. március 24. szombat • 08:02

Minőségi tároló évtizedekre

A legjobb ajánlólevél a mezőgazdaságban is az, ha a gyártó már bizonyított egy ismerősnél. Egy családi vállalkozásnál pedig a bizalom kitüntetett szerepet kap, mert ott egy kisebb léptékű beruházás is legalább annyira fontos, mint az ipari farmoknál egy nagy volumenű beruházás. A Kánya-Ker Kft. beruházásánál a Frisomat acélcsarnoka minőségből és vevőkiszolgálásból is kiválóan teljesített.

A mezőgazdasági termékek széles skálájával foglalkozik a Kánya-Ker Kft. a növényvédő szerektől egészen a vetőmagokig, és most a műtrágya tárolásához kerestek megoldást. A szokásos köröket ők is megfutották: infógyűjtés, ajánlatkérések, végül mégis ajánlással került képbe a a Frisomat és vették fel a kapcsolatot a szaktanácsadóval, aki műszakilag és a finanszírozást tekintve is segítette a beruházást.

A tárolóktól a baromfitelepig sok száz acélcsarnokot épített már itthon is a belga Frisomat vállalkozás hazai képviselete az elmúlt 25 évben, akik a tervezéstől a szerelésig mindenben támogatják a megrendelőt.

Frisomat nyeregtetős csarnok

A májusi tervezéstől az őszi megvalósulásig a Somogy megyei telephelyen csak 2-3 hetet igényelt a profi szerelőcsapattal levezényelt építkezés, így a projekt „természetesen” csak az bürokrácia miatt húzódott.

A két oldalán nyitott, nyeregtetős kivitelű, 4 méter magas és 15x60 méter alapterületű acélcsarnok az ott tárolt műtrágyának biztosít csapadék elleni védelmet. A betervezett tető-felülvilágító sávok pedig lehetőséget adnak arra, hogy ha szükség van rá, akkor oldalfalak kerülnek rá és mégis megmarad a természetes fény lehetősége.

A csarnok a Frisomat egyik alaptípusának átszabásával a megrendelő igényeihez lett „szabva”.

Frisomat acélcsarnok a Kánya-Ker Kft-nél

Az őszi idő már szeszélyes a szerelés szempontjából, de a tervező csapat és a Frisomat mérnökei közötti hatékony együttműködés, a gyárból határidőre érkező tűzihorganyzott elemek és a gyakorlott szerelőgárda munkája pontosan befejeződött, mire megjött az esős idő.

A Kánya-Ker Kft. ügyvezető igazgatója, Orbán Gyula, a hatékony együttműködésen és a költséghatékonyságon túl a közös munkából a sokoldalú vevőkiszolgálást emelte ki. Véleménye szerint a kiszámíthatóság volt a minőség mellett a legfontosabb szempont, és ebben a Frisomat messze meghaladta az elvártakat.

Frisomat csarnok műtrágya tároláshoz

A Frisomat acélcsarnokai a mezőgazdaságban is jó ár-érték arányt garantálnak, ami az automatizált gyártási folyamatnak és szigorú minőség-ellenőrzésnek köszönhető. A határidőre elkészített szerelés, a rugalmas munkavégzés pedig természetes az európai projekteken edződött magyar szerelőcsapatnál.

A minimális karbantartási igény a hidegen hengerelt és horganyzott acélból készülő elemekkel biztosított és mindez folyamatos visszatérő megrendeléseket hoz a cégnek, a mezőgazdasági dolgozóknak pedig modernebb munkakörülményeket biztosít és védi a terményt is.

(x)

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.