2019.09.15., vasárnap , Enikő,Melitta

Technológia

2017. június 19. hétfő • 09:41

Páratlan lehetőséget hordunk magunknál minden nap

Nemcsak technológiai, hanem piaci információkra is szert tehetünk egy-egy applikáció segítségével. Az okostelefon egy olyan IT készülék, ami jelenlegi tapasztalataink szerint szinte végtelen lehetőséget kínál a felhasználói számára.

Sok szempontból kényelmes és praktikus egy okostelefon. Manapság már-már a növénytermesztés szerves része lett az okostelefonunk, hiszen számos termesztéstechnológiai lépés - öntözés időzítése, egyéb kezelések időzítése, technológiai műveletek elvégzésének térinformatikai megjelenítése, cseresznyetermés-növekedés számítása, növényvédelmi híre stb.-  esemény nyomon követhető egy-egy program vagy applikáció segítségével.

fotó:Pixabay

A termékeink értékesítése során mindig az egyik legfontosabb kérdés az értékesítési ár (itt elsősorban nem a világpiaci árra gondolunk). Több értékesítési csatornát is alkalmazhatunk. A direkt, közvetlen termelői értékesítés esetén fontos, hogy tudjuk a mindenkori piaci árat a térségben, egyéb közeli piacokon, hiszen csak így tudjuk megállapítani reálisan saját értékesítési árainkat.

A dél-németországi spárga- és szamócatermelők szövetségének applikációja 2018-ban válik élessé, de 2017-ben már tesztelés alatt áll a program, amely minden német spárga- és szamócatermelő számára ingyenesen elérhető.

Az aktuális piaci árakról a német termelők már korábban is hozzáférhettek az AMI (Agrármarketing Intézet) közreműködésével, csak az információ áramlása nehézkesebb volt, így tulajdonképpen egy informatikai fejlesztésről van szó, amely nagyobb kényelmet és precizitást biztosít a termelőknek, esetenként a fogyasztóknak is. Az app nemcsak térségi, hanem regionális spárga és szamóca átlagárakat is megjelenít, amely az egyes termelők napi árképzését is segítheti.

www.mein-tagespreis.de oldalon érhetjük el a fejlesztést, akár okostelefonnal, tablettel és asztali számítógéppel is.

Ez az applikáció azonban nemcsak a német termelőknek lehet hasznos, a hazai gazdálkodók árképzését is segítheti. A piaci adatokat feldolgozó applikáció csak egy példa a korlátlan lehetőségekre, kiváló és egyszerű eszköz a termelők hatékony segítésében és reális árképzésében.

agrotrend.hu / Benedek Borbála

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.