2020.05.26., kedd , Fülöp,Evelin

Innováció

2019. április 10., szerda • 16:29

Vajdasági Agrárvállalkozói Konferencia és Innovációs verseny

Innovációs versenyt rendeznek vajdasági középiskolások és egyetemisták számára az egészséges táplálkozás jegyében.

A zentai Pro Scientia Naturae Alapítvány immár harmadik éve szervezi meg "Ötletből valóság" elnevezésű vállalkozói versenyét vajdasági középiskolásokból és egyetemistákból álló csapatok számára. A tematika idén egy új, egészséges termék piaci bevezetése köré épül - írja a Magyar Szó.


A mentori napon dr. Muhi B. Béla, Juhász Bálint és dr. Lengyel László segítette a versenyzőket - fotó: Gruik Zsuzsa

A verseny első állomásaként szombaton mentori napot tartottak a benevezett két-három fős csapatok számára.  Idén tizennégy csapat jelentkezett a megmérettetésre, amelyek számos oktatási intézményből érkeztek, többek között a zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola, a szabadkai Politechnikai Középiskola, valamint a magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont is képviseltette magát.

A panelbeszélgetésen részt vett Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője, dr. Muhi B. Béla, a program ötletgazdája, valamint dr. Lengyel László, a Pro Scientia Naturae Alapítvány ügyvezetője.

A beszélgetést követően Kulcsár Sarolta programkoordinátor tartott játékos közösségépítő foglalkozást a részt vevő csapatok számára, annak érdekében, hogy segítse a csapatokon belüli összetartás kialakulását és ráhangolja őket a versenyre. A mentori napon a csapatok még nem mutatták be az ötleteiket.

A verseny következő állomásáról elmondta, hogy azt június elsején szervezik meg, és a mentori naphoz hasonlóan több részből tevődik majd össze.

 Délelőtt egy szakmai konferencia lesz, ahol szakmai előadások formájában mutatják be

  • a csapatmunkának
  • a trendek követésének
  • az innováció beépítésének jelentőségét.

A programon számos olyan foglalkozáson vehetnek részt a fiatalok, amelyek segítségével sikeresebbé tehetik jövőbeni vállalkozásukat.

A program délutáni része maga a verseny lesz, ahol a részt vevő csapatok bemutatják az ötleteiket, a legsikeresebbeket pedig  díjazzák is.

A program a Pallas Athéné Domus Educationis Alapítvány támogatásával és a Szent István Egyetem Kárpát-medencei Agrár- és Vidékfejlesztési Innovációs Központjával való együttműködés segítségével valósul meg.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.