2019.10.20., vasárnap , Vendel

Pályázat-figyelő

2012. augusztus 30. csütörtök • 11:44

Óriási gépbeszerzési tender lesz a Gazdanetből

Számítógép-beszerzéshez igényelhetnek támogatást a regisztrált mezőgazdasági termelők − jelentette be V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára. A Darányi Ignác terv forrásaiból 3,3 milliárd forintot különítettek el a célra.

Az érintett kistermelők − négy nagy állategységnél kisebb gazdaságok tulajdonosai − 40 százalékos támogatásintenzitás mellett legfeljebb 300 eurónak megfelelő, vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál. A fiatal gazdák esetében 50 százalék lehet a támogatás mértéke. A támogatás fejében öt évig kell üzemeltetni a gépeket, illetve havonta bejelentkezni a pályázat lebonyolításában is segédkező Nemzeti Agrár-szaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet által működtetett Gazdanet portálra, ahol a gazdálkodást és működést segítő információk mellett elektronikusan is intézhetik ügyeiket a gazdák. A támogatási kérelmeket szeptember 1. és 31. között lehet benyújtani. A tárca ezek összesítését követően írja ki az eszközök beszerzésére szóló közbeszerzést, előzetes kalkulációk szerint mintegy 35 ezer laptop vagy asztali gép megvásárlásához nyújtható támogatás − mondta az államtitkár.

A kérelmeket december közepéig elbírálja a hatóság, márciusig a gazdákhoz kerülnek az eszközök. Az eszközbeszerzési támogatás mellett az érintettek szükség esetén kedvezményes, egy-két éves futamidejű hitelt is felvehetnek a gépek megvásárlásához, amelyet egyelőre a Magyar Postánál és a Takarékbankhoz tartozó 80 takarékszövetkezetnél lehet igényelni.


Forrás: Napi Gazdaság

 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.