2020.02.25., kedd , Mátyás

Agrárpénzek

2017. május 02. kedd • 12:55

10 milliárd forint - Ezen a héten ennyi érkezik a gazdák számlájára

Múlt héten 20,6 milliárd forintot utalt ki a Kincstár.

Anyajuhtartás-támogatás részfizetéseként mintegy 6500 érintett gazdálkodónak közel 2 milliárd Ft utalása történt meg. Az eddigi előleg- és a mostani részfizetéssel együtt már az érintett anyajuhtartók 96 százaléka jutott támogatáshoz – közölte a Magyar Államkincstár.

Zöldítésre több mint 4800 ügyfélnek 6,7 milliárd forintot meghaladó összeget, agrár-környezetgazdálkodási támogatásra (AKG), ökológiai gazdálkodásra történő áttérés, ökológiai gazdálkodás fenntartása (ÖKO) támogatásra 5000 gazdálkodónak több mint 5,2  milliárd forintot, biztosítási díjtámogatásra mintegy 11 ezer jogosultnak  3,7 milliárd forintot utalt el a Kincstár.

2017-ben eddig több mint 80 milliárd forint agrártámogatás utalása történt meg – fotó: 123rf

Natura 2000 erdők támogatására több mint 2000 ügyfélnek 3 milliárd Ft kifizetését hagyta jóvá a Kincstár, ez ezen a héten érkezik az érintett gazdálkodók számlájára. 

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) megszűnése után, 2017. január 1-jétől a Magyar Államkincstár látja el a mezőgazdasági és vidékfejlesztési európai uniós kifizető ügynökségi tevékenységet, emellett gondoskodik a nemzeti agrár-vidékfejlesztési támogatások kifizetéséről is. A mostani kifizetés is része annak a folyamatnak, amelynek során a Magyar Államkincstár mindent elkövet, hogy a megfelelő ellenőrzéseket követően átláthatóan és a lehető leggyorsabban fizesse ki a támogatásokat a jogosultaknak.

A 17. heti kifizetéseket követően ezen héten is várhatóan közel 10 milliárd forintot utal a Kincstár a gazdálkodóknak. 

agrotrend.hu / MÁK

Pályázatok, Támogatások, Gabonapiac, Fiatal Gazda

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.