Agrárpénzek

Piac

1000 kilométernyi közút újulhat meg

Jelentős forrás jut mind a helyi infrastruktúrák, mind pedig a lakosság számára elérhető szolgáltatások fejlesztésére.

A Vidékfejlesztési Program keretében elnyert támogatásoknak köszönhetõen várhatóan mintegy 1000 kilométer külterületi közút újulhat meg, ami jelentõsen hozzájárul a vidéki térségben élõk akadálymentes közlekedéséhez – hangsúlyozta Kis Miklós, az Agrárminisztérium (AM) vidékfejlesztésért felelõs államtitkára a Kondoros külterületét érintõ útfejlesztés zárórendezvényén.


fotó: Pelsõczy Csaba

Mint kiemelte, jelentõs eredmény, hogy a Vidékfejlesztési Program keretének több mint 100%-ra megszülettek a támogatói döntések, amelybõl a 2020-ig tartó uniós támogatási idõszakban jelentõs forrás jut mind a helyi infrastruktúrák, mind pedig a lakosság számára elérhetõ szolgáltatások fejlesztésére.

A külterületi helyi közutak megújítására, illetve az önkormányzati utak karbantartásához szükséges gépek beszerzésére az Irányító Hatóság ez idáig közel 46 milliárd forint összegû támogatást ítélt meg csaknem ezer pályázó számára.

Kondoros önkormányzata ebbõl a forrásból több mint 100 millió forint összegû támogatást nyert el a Hosszú sori, valamint a Szárító dûlõi lakosok közlekedését, mindennapi életét megkönnyítõ útfelújításra, ami a mezõgazdasági területek, vállalkozások gond nélküli megközelíthetõségét is biztosítja.

Az államtitkár emlékeztetett, hogy Kondoroson már a megítélt vidékfejlesztési támogatás közel teljes egészében kifizetésre került, amelyhez az önkormányzatok számára bankgarancia nélkül elérhetõ elõlegigénylési lehetõség is hozzájárult.

agrotrend.hu / AM

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés