2019.10.22., kedd , Előd

Agrárpénzek

2018. augusztus 28. kedd • 16:41

12 milliárd forintos támogatás az ökológiai gazdálkodásra

Bejelentették az új ökotámogatást és megalakult az első fenntartható méhészeti szövetkezet.

Augusztus 26-án tartották a "Talajtól a Tányérig" című bio kampányzáró rendezvényét, a Nagy Lecsót. A családi rendezvénnyel párhuzamosan zajlott az ÖMKi on-farm méhészeti ágazatának szövetkezet-alapító ülése. Az események fővédnöke, Dr. Nagy István agrárminiszter személyesen köszöntötte a több mint 50 méhészt, aki úgy döntött, összefogásban képzeli el a jövőt - olvasható Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) oldalán.


Nagy István agrárminiszter - fotó: ÖMKi

Az agrárminiszter bejelentette Nagy Lecsó résztvevőinek, hogy

idén ősszel újra megnyílik a Vidékfejlesztési Program ökológiai gazdálkodás pályázata, amelyen összesen 12 milliárd forintos keretre pályázhatnak a gazdálkodók.

- Most először adódik arra lehetőség, hogy egyazon támogatási időszakon belül többször is megpályázhatják a termelők az ökológiai gazdálkodási támogatást. Az ÖMKi ezt évek óta szorgalmazza, és örömmel tölt el bennünket, hogy sikerült megvalósítani! Bízunk benne, hogy ez a lehetőség tovább segíti a termelőket abban, hogy átálljanak biogazdálkodásra - mondta Dr. Drexler Dóra, az ÖMKi ügyvezetője.

Az ÖMKi márciusban indította el a "Talajtól a Tányérig" kommunikációs kampányát, amelynek célja a biogazdálkodás és a bioélelmiszer-fogyasztás népszerűsítése.

A kampány hitelesen, szakmai alapokon, ugyanakkor érthetően mutatja be a hazai fenntartható élelmiszer-termelést, kiemelve a biogazdákat és az ökológiai innovációt.

A Nagy Lecsó zárórendezvény ráirányította a figyelmet az ökológiai gazdálkodás sokszínűségére, lehetőségeire, és arra, hogy mindennap tehetünk valamit a jobb jövőért.

agrotrend.hu / ÖMKi

Pályázatok, Támogatások, Gabonapiac, Fiatal Gazda

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.