2019.10.23., szerda , Gyöngyi

Agrárpénzek

2018. június 01. péntek • 16:30

120 ezer egységes kérelemben segítettek a NAK szakemberei

A 2018. május 31-ig beadott 173 ezer kérelem kétharmadának, mintegy 120 ezer kérelemnek a benyújtásában segítettek a kamara szakemberei.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdász és szaktanácsadói hálózata az idei évben is tevékenyen közreműködött az agrártámogatások igénybevételével összefüggő elektronikus ügyintézésben, ezen belül is az egységes kérelmek beadásában - közölte a köztestület. 


Bőven volt idő a kérelmek benyújtására - fotó: Shutterstock

Idén a múlt évhez képest egy héttel korábban, már április 3-án megnyílt az egységes kérelmek beadására szolgáló felület, és időben megjelent mind a kapcsolódó rendelet, mind a Magyar Államkincstár (MÁK) közleménye. 

2018. május 31-ig országosan közel 173 ezer gazdálkodó nyújtott be támogatási illetve kifizetési kérelmet. Tavaly ez a szám 3 ezerrel magasabb volt, ami elsődlegesen a birtokkoncentrációval magyarázható.

A 173 ezer kérelemből megközelítőleg 120 ezret a NAK falugazdászai és szaktanácsadói közreműködésével adtak be a gazdálkodók, így az elmúlt évekhez hasonlóan a kérelmek kétharmadának benyújtásában működtek közre a NAK szakemberei. Területre vetítve a kamarai falugazdászok és szaktanácsadók 1,9 millió hektárra segítették beadni az egységes kérelmeket.

A kamara tapasztalatai szerint a tavalyi évhez viszonyítva

nőtt a támogatásra bejelentett állatállomány, különösen az anyatehén, a hízott bika és a tejhasznú tehén egyedszám mutat jelentős növekedést.

agrotrend.hu

Pályázatok, Támogatások, Gabonapiac, Fiatal Gazda

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.