2019.09.18., szerda , Diána

Agrárpénzek

2019. április 09. kedd • 09:59

2019-ben 470 milliárd forintra pályázhatnak a mezőgazdasági termelők

Az idei kiírásban számos változás van, többek között az is, hogy új gyümölcskultúrákra is igényelhető támogatás.

Idén mintegy ötven jogcímen 470 milliárd forintra pályázhatnak a mezőgazdasági termelők - közölte az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.


fotó: Magyar Hírlap

Feldman Zsolt azt mondta, a támogatás például kompenzálja azokat a többletköltségeket, amelyek a szigorúbb előírások betartása miatt keletkeznek, és jövedelempótlásként is szolgálnak, hogy ne szűnjenek meg a kisebb gazdaságok.

Az idei kiírásban változás többek között, hogy új gyümölcskultúrákra - például füge, kivi - is kérhető támogatás, továbbá az is, hogy a jogszerű földhasználattal kapcsolatos nyilatkozatot csak elektronikusan lehet intézni

- ismertette.

A kérelem benyújtásakor a rendszer hibaüzenetekkel segíti a helyes kitöltést, ezzel évente több tízezer gazdát védenek meg a támogatás csökkenésétől. Feldman Zsolt a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában arról beszélt, hogy a kérelmeket május 15-ig a Magyar Államkincstár e-ügyintézési felületén kell benyújtani.

A kérelmeket a határidőt követően június 11-ig még be lehet nyújtani, ez esetben viszont a megállapított támogatási összeg munkanaponként egy százalékkal csökken - tette hozzá.

agrotrend.hu / MTI

Pályázatok, Támogatások, Gabonapiac, Fiatal Gazda

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.