Hírek

2020 után is folytatódhat a LIFE Program

Folytatódhatnak az uniós magyar környezet- és természetvédelmi pályázatai.

Az Európai Unió Környezetvédelmi Tanácsának 2018. december 20-i ülésén a miniszterek vitát folytattak a környezetvédelmi és éghajlat-politikai program (LIFE) jogszabály-javaslatról, és a Közös Agrárpolitika jövőjéről – olvasható az Agrárminisztérium (AM) oldalán.


fotó: Magyar Idők

A magyar delegációt vezető Dr. Nagy István agrárminiszter hangsúlyozta:

örömteli és bíztató, hogy a természetvédelem és a környezetvédelmi kérdések is jelentős helyet kapnak a következő uniós költségvetési időszak LIFE Programjában, amely eddig is kiemelkedő szerepet töltött be környezeti és természeti értékeink megóvásában.

– Magyarország már eddig is számos sikeres projekt gazdája, reményeink szerint újabb pályázataink révén a jövőben még jobban hozzá tudunk járulni a hazai és európai célkitűzéseink megvalósításához – mondta el Dr. Nagy István miniszter.

A miniszterek megbeszélést folytattak a 2020 utáni Közös Agrárpolitika (KAP) környezetvédelmi vonatkozásairól is. Dr. Nagy István elmondta, hogy a mezőgazdaságnak, és ezen belül a KAP szabályozásának tekintettel kell lennie a környezet- és klímavédelmi szempontok megvalósítására, így a párizsi klímamegállapodásban foglaltakra, valamint az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljaira is.

Ugyanakkor a KAP normáinak magas szinten tartása mellett figyelemmel kell lenni arra, hogy a harmadik országokból származó, nem fenntartható módon előállított élelmiszerek ne jussanak indokolatlanul kedvezőbb helyzetbe az uniós piacon. Ez nem lehet cél, sem környezetvédelmi, sem pedig mezőgazdasági versenyképességi szempontból – tette hozzá.

agrotrend.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés