2020.09.21., hétfő , Máté, Mirella

Agrárpénzek

2019. február 14. csütörtök • 14:50

80 milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg a Vajdaságban

A magyar kormány gazdaságfejlesztési programjának támogatásával 65 új munkahely létesült Adán és Topolyán.

Ipari gyártó üzemeket adtak át két vajdasági magyarlakta településen csütörtökön a magyar kormány gazdaságfejlesztési programjának támogatásával, ezzel 65 új munkahely létesült Adán és Topolyán.


Magyar Levente: A gazdaság fejlesztése nemcsak életszínvonal-javító intézkedés és lehetőség, hanem a megmaradás záloga - fotó: Kovács Tamás/MTI

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára az eseményen kiemelte, hogy most ért be az elmúlt három év gazdaságfejlesztési munkája, a megfeszített munka eredményeként mintegy kéttucatnyi nagyberuházást adnak át a következő néhány hónapban.

- Mintegy 80 milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg a Vajdaságban a magyar állam támogatásával a vajdasági vállalkozók és dolgozók munkájának köszönhetően

 - hangsúlyozta az államtitkár.

Adán egy iskolatáskák gyártásával foglalkozó vállalat bővítését támogatta a magyar kormány. A családi vállalkozást 1965-ben alapították, és mára Európa vezető ergonómiai iskolatáska-gyártójává vált. A támogatásnak köszönhetően 25 új munkahelyet hoztak létre. 

A topolyai bútorgyárban egymilliárd forintos fejlesztés valósult meg, amely által 40 új munkahelyet hoztak létre.

 A magyar kormány és a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) közös vajdasági gazdaságfejlesztési programjára Budapest kezdetben 50 milliárd forintot szánt, később azonban növelték a keretösszeget.

A 2016-2018-as időszakra vonatkozó programban a legnagyobb hangsúlyt

  • a mezőgazdaságra,
  • az idegenforgalomra,
  • valamint a kis- és közepes vállalkozások fejlesztésére

helyezték, a cél pedig a fiatalok külföldre vándorlásának megállítása, valamint a folyamat visszafordítása volt. Magyar Levente arra is felhívta a figyelmet, hogy a gazdaságfejlesztési program 2019-ben és 2020-ban is folytatódik.

agrotrend.hu / MTI

Pályázatok, Támogatások, Gabonapiac, Fiatal Gazda

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.