FÓKUSZBAN

Ezek a könnyítések a termeléshez kötött támogatásoknál

Ezek a könnyítések a termeléshez kötött támogatásoknál

A 2018. évi egységes kérelem benyújtásakor az elektronikus ...

A monília miatt az idén is fel kell venni a permetezőgépet

A monília miatt az idén is fel kell venni a permetezőgépet

Elsőként a virágzó kajszira figyeljünk. De ugyanígy fertőzi ...

Algafix®, a magyar biostimulátor

Algafix®, a magyar biostimulátor

A biostimulátorok használata egyre jobban terjed világszerte. ...

Agrárpénzek

2017. november 14., kedd • 07:51

A vidékfejlesztési és mezőgazdasági támogatások lesznek a vesztesei a politikai vitáknak?

Idén tavasszal Magyarországon az összes kiírható vidékfejlesztési pályázatot kiírták. És milyen ütemben folytatódik a döntéshozatal?

Az Országgyűlés hétfői azonnali kérdések órájában Font Sándor (Fidesz) azt mondta, hogy a nyugati tagállamok egyre gyakrabban próbálják politikai tényezővé tenni az uniós támogatások rendszerét, annak érdekében, hogy az általuk elképzelt migrációs terveket valósítsák meg. Egyre valószínűbb, hogy ez a jelenség a 2020-ban kezdődő uniós ciklus támogatási rendszerét is befolyásolja majd - hívta fel a figyelmet.

Olyan híreket is hallani, hogy a vidékfejlesztési és mezőgazdasági támogatások lesznek a vesztesei ezeknek a politikai vitáknak – közölte. Idén tavasszal Magyarországon az összes kiírható vidékfejlesztési pályázatot kiírták - hangsúlyozta. Hány pályázat zárult le, hányról döntöttek, milyen ütemben folytatódik a döntéshozatal? - kérdezte.

Kis Miklós agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár azt mondta,

valóban vannak olyan brüsszeli elképzelések, amelyek a migrációs válság kezelésére akarják fordítani az eredetileg az agráriumra szánt pénzeket. Hangsúlyozta, minden létező fórumon jelezték, hogy ezt nem engedik.

A pályázatokra áttérve kiemelte, hogy 1300 milliárd forintnyi forrásból 68 pályázati felhívást hirdettek meg. Ezekből 36, mintegy ezermilliárd forint értékű pályázatot már le is zártak. Eddig 890 milliárd forintra született kötelezettségvállalás - tette hozzá.

agrotrend.hu / MTI

Pályázatok, Támogatások, Gabonapiac, Fiatal Gazda