2021.05.13., csütörtök , Szervác, Imola

Agrárpénzek

2018. szeptember 28. péntek • 11:04

Akár 50 millió eurót is elkülöníthetnek a sertéspestis károsultjainak

Kiemelt érdeke Magyarországnak, hogy a fertőzés elleni védekezés nemzeti és uniós forrásai 2019-ben is elérhetőek legyenek.

Az Európai Parlament Költségvetési Bizottsága legutóbbi ülésén megszavazta a 2019. évi uniós költségvetés parlamenti olvasatát. A képviselők az Európai Bizottság eredeti javaslatához képest 600 millió euróval magasabb szintre, 149,3 milliárd euróra emelnék a 2019-es kifizetéseket - olvasható Deutsch Tamás sajtóközleménye.


Deutsch Tamás: Jó úton halad a 2019. évi uniós költségvetés elfogadása - fotó: nyugat.hu

Deutsch Tamás, a Költségvetési Bizottság tagja szerint a regionális fejlesztési projektek megvalósítása teljes gőzzel folyik;

a tagállamok, így Magyarország is egyre több már létrejött beruházás számláit küldik Brüsszelnek.

2019-ben is rekord összegű kohéziós forrás kifizetése várható Magyarországon, ezért kiemelten fontos, hogy elegendő forrás álljon rendelkezésre a tagállami számlák kiegyenlítésére.

Az Európai Parlament célja, hogy ezt a tagállamok és az Európai Bizottság előrejelzéseinek megfelelően biztosítsa.

Deutsch Tamás, Sógor Csaba és Erdős Norbert európai parlamenti képviselők közösen kezdeményezték, hogy az Európai Unió 2019-ben különítsen el 50 millió eurót az afrikai sertéspestis által okozott károk kezelésére.

A képviselők javaslatát a Költségvetési Bizottság egyhangúlag támogatta, s várhatóan a plenáris ülés is megszavazza azt.

- Magyarországon sikerült biztosítani, hogy a pusztító járvány a házisertéseket ne fertőzze meg, ami a bevezetett szigorú védelmi intézkedéseknek köszönhető. Ezért kiemelt érdekünk, hogy a védekezés nemzeti és uniós forrásai továbbra is elérhetőek legyenek - emelte ki Erdős Norbert.

agrotrend.hu

Pályázatok, Támogatások, Gabonapiac, Fiatal Gazda

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.