2020.07.11., szombat , Nóra, Lili

Agrárpénzek

2018. október 16. kedd • 13:25

Ambiciózus együttműködés az egyetem és a bank között

Erste Fintelligence Lab segíti a pénzügyi oktatást Debrecenben.

Megújult, modern környezetben tanulhatnak a diákok banki és pénzügyi ismereteket a Debreceni Egyetemen (DE) a most átadott Erste Fintelligence Lab-nak köszönhetően. Az Erste Bank támogatásával megvalósult oktatási központban vendégelőadóként a hitelintézet munkatársai is átadják a banki működés gyakorlatából származó tapasztalataikat - olvasható a bank közleményében.


Banki szakemberek is tanítanak az új képzési központban - fotó: Pixabay

Varga Mihály pénzügyminiszter, miniszterelnök-helyettes és Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója október 15-én átadta a DE kialakított, az Erste Bank és a Magyar Bankszövetség közös programjának keretében létrehozott Fintelligence Pénzügyi Kultúra Központot.

Az egyetem Gazdaságtudományi Karán helyet kapó Erste Fintelligence Lab létrehozásának

elsődleges célja a lakossági pénzügyi tudatosság és az üzleti kultúra fejlesztése a legmodernebb infrastruktúra biztosításával.

- Az Erste Bank és a DE  közti hosszú távú együttműködés garantálja, hogy korszerű, a piaci igényeknek is megfelelő felsőfokú pénzügyi oktatás valósuljon meg, ennek részeként a banki és pénzügyi ismereteket tartalmazó kurzusok tananyagai is megújulnak - mondta el Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója.

Az Erste Fintelligence Lab-ben megújult, modern környezetben tanulhatnak a diákok.

A pénzügyi ismeretek elsajátítását 48 laptop, valamint 3 okostévé segíti. Az új oktatóterem lehetőséget biztosít a diákok számára a pénzvilágban ma használt legújabb szoftverek és alkalmazások megismerésére, illetve az épület folyosóján elhelyezett monitorok naprakész pénzpiaci információkat adnak a hallgatóság számára.

Az Erste Bank a Fintelligence Pénzügyi Kultúra Központ kialakításának anyagi támogatása mellett a pénzügy szakirányos hallgatók oktatásában is szerepet vállal:

a 2018 őszén indult szemeszterben a bank 6 munkatársa kapcsolódik be vendégelőadóként a tanításba és banki gyakorlatból származó tapasztalatokkal színesítik a képzést.

Egyebek mellett előadásokat tartanak a legújabb fintech megoldásokról, a pénzügyi szakos hallgatók pedig lehetőséget kapnak majd arra, hogy „egy nap a bankban” jelleggel ellátogassanak az Erste Bank székházában bepillantást nyerhetnek abba, milyen munkahely egy kereskedelmi bank, melyek a szakma szépségei, kinek való az életpálya egy hitelintézetnél.

Az Erste Bank kötelességének tekinti, hogy hitelintézetként részt vállaljon a pénzügyi ismeretek oktatásában, a pénzügyi kultúra fejlesztésében.

- A jövő a mai fiatalokkal kezdődik, az Erste stratégiájának ezért alapvető része a pénzügyi oktatás fejlesztése, a digitalizáció és az új generációk igényeinek megismerése és kielégítése - hangsúlyozta Szabados Richárd, a bank vállalati üzletágának vezetője.

A DE-re azért esett az Erste Bank választása, mert a városra stratégiai partnerként tekint, az egyetem pénzügyi oktatását pedig – csakúgy, mint az ott folyó agrárképzést – szakmai szempontból példamutatónak tartja.

A 2017 végén létrejött Fintelligence Pénzügyi Kultúra Központ elsődleges célja

  • a lakossági és vállalkozói kör pénzügyi tudatossága és az üzleti kultúra fejlesztése,
  • az új kutatási eredmények,
  • az innovatív technológiák,
  • a modern fizetési rendszerek folyamatos megismerése és a releváns ismeretek továbbítása, kommunikációja.

agrotrend.hu / Erste Bank

Pályázatok, Támogatások, Gabonapiac, Fiatal Gazda

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.