2022.07.07., csütörtök , Apollónia

Agrárpénzek

2018. október 31. szerda • 11:50

Az agrárgazdálkodók milliárdos támogatásban részesülhetnek

Három újabb pályázatot hirdetett meg az Agrárminisztérium a vidékfejlesztési programon belül.

Az érintettek összesen közel 63 milliárd forintos keretből nyerhetnek támogatást. A pályázati lehetőségek az élelmiszer-feldolgozás és a borászat, az ökológiai gazdálkodás, valamint a kiskérődző-ágazat szerkezetátalakításának támogatását szolgálják - írja a Magyar Idők.

A kiskérődzők tenyésztői állatjóléti támogatást kérhetnek - fotó: pixabay.com

A tárca tájékoztatása szerint az ökológiai gazdálkodást folytatók mintegy 12 milliárd forint keretösszegű pályázati kiírással számolhatnak. 2016-ban ezen a területen már születtek döntések, akkor az irányító hatóság közel 2200 kérelmet támogatott. Az érintettek akkor összesen 62 milliárd forintot nyertek el.

A kiskérődző-ágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatásra mintegy 680 millió forintot csoportosított át a tárca, amelynek célja a juh- és kecskeágazat helyzetbe hozása. Mindkét vidékfejlesztési pályázat esetében a támogatási kérelmek benyújtására 2018. december 1-jétől nyílik lehetőségük a gazdálkodóknak.

Az Agrárminisztérium az élelmiszeripar és a borászat számára is megjelentetett egy újabb, ötvenmilliárd forint keretösszegű pályázatot, ami a mezőgazdasági termékek feldolgozására irányuló beruházások sikeres megvalósítását szolgálja.

A hatóság a korábban megjelent vidékfejlesztési pályázatok részeként már mintegy 150 milliárd forint támogatás megítéléséről döntött. Erre a kiírásra 2019. január 2-ától nyújthatók be támogatási kérelmek.

agrotrend.hu / magyaridok.hu

Pályázatok, Támogatások, Gabonapiac, Fiatal Gazda

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.