2022.05.18., szerda , Erik, Alexandra

Agrárpénzek

2021. december 29. szerda • 12:52

Az agráriumban terjeszkedne a már most is éllovas Bankholding

Az MKB, a Budapest Bank (BB) és a Takarékbank jelenlegi ügyfélszáma és a hitelek volumene alapján a magyar agrárium legnagyobb intézményi befektetőjének tekinthető.

Az e három bank összeolvadásából létrejövő Magyar Bankholdig pedig további növekedést tervez a szektorban - mondta a Világgazdaságnak Hollósi Dávid agrár- és élelmiszeripari ügyvezető igazgató. A lap szerdai számában megjelent interjúban hozzátette, március 31-ig, amikor a BB beolvad az MKB-ba, létrehoznak egy önálló agrárüzletágat, és ez a hálózat veszi át fokozatosan az ügyfeleket, akik elsőként azt érzékelik majd, hogy a kapcsolattartójuk speciális tudású, az agráraffinitással rendelkező szakember.

Fotó: Getty Images

Amikor pedig 2023-ban a Takarékbank beolvad a közös bankba, megyénként legalább két agrárcentrumot hoznak létre. A kormány nemzetstratégiai ágazatnak minősítette az agráriumot, amely a Bankholding számára is kiemelt terület, mert hisznek abban, hogy 2030-ra - az új uniós költségvetési ciklusban a jelentősen megemelkedő források okos befektetésével - a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar hatékonyságban utolérheti a nyugat-európai versenytársakat - fejtette ki az ügyvezető igazgató.

agrotrend.hu / Infostart

Pályázatok, Támogatások, Gabonapiac, Fiatal Gazda

Agrárállások
  • Legfrissebb állásajánlatok
Közösség

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.