2021.03.09., kedd , Franciska, Fanni

Agrárpénzek

2020. március 31. kedd • 13:57

Az állat-járványvédelmi rendszerek fejlesztéséről szóló pályázat elérhető

Megjelent a „Baromfi- És Sertéstartó Telepek Járványvédelmi Rendszereinek Fejlesztése” című pályázat.

A baromfi- és a sertésállomány megóvása érdekében az Agrárminisztérium pályázatot hirdetett az ASP és a madárinfluenza vírus elterjedésének a megelőzésért. Összeszedtük a tervezet megjelenése óta eltelt időszakban történt legfontosabb változásokat - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

fotó: pexels.com

-    Fontos, hogy a projektek benyújtására már 2020. április 27-től van lehetőség.

-    A pályázatból igényelhető juttatás összege emelkedett. A feltételeknek megfelelő projekteket, maximum 30 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítik.

-    Az elszámolható költségek között a madárháló átkerült az önállóan nem támogatható tevékenységek közé. Természetesen továbbra is be lehet szerezni a madárhálót, azonban csak egy önállóan támogatható tevékenységgel együtt.

-    A célterületek kiegészültek a fürj-, a húshasznosítású galamb-, a fácán-, a fogoly-, a stucc-, az emu-, és a vaddisznótartó gazdaságok támogatásával.

-    A pályázatban a térségi szempontokra adható pontszám csökkent, míg ezzel egyidejűleg emelkedtek az ökológiai gazdálkodást, a TCS-t, valamint a környezetet érintő pontok.

-    A telepi hullaégető beszerzésére maximálisan nettó 5.000.000 Ft, míg a telepi takarmánytárolásra nettó 3.000.000 Ft igényelhető.

-    A felhívás 1. számú mellékletében megjelent a „kerítésrendszer kialakítása, korszerűsítése/fejlesztése” tevékenység.


NAK-kérdőív:

A pályázat megjelenését szükségesnek és fontosnak tartjuk, üdvözöljük. A felhívás iránt érdeklődők körében végez pályázati előminősítést a kamara. Segítséget nyújtunk a támogatás valószínűségének előzetes felméréséhez. Egyetlen, 15 perc alatt elkészíthető kérdőívről van szó. A kitöltést követően megfogalmazunk egy szakvéleményt a beruházási terv támogathatóságával összefüggésben. A kérdőív elérhető itt. A beruházási pályázatok megvalósításával kapcsolatos kérdéseket a nemeth pont balint kukac nak pont hu címre lehet továbbítani.

agrotrend.hu / NAK

Pályázatok, Támogatások, Gabonapiac, Fiatal Gazda

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.