2021.09.17., péntek , Zsófia

Agrárpénzek

2016. október 06. csütörtök • 14:16

Az MVH átszervezése során nem kell a kifizetések felfüggesztésétől, szünetelésétől tartani

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) átszervezése a meghatározott ütemterv szerint, az illetékes tárcák munkájával, valamint a KPMG magas szakmai támogatása mellett halad.

Megérkezett a Miniszterelnökség válasza arra a kérdésünkre, hogy veszélybe kerülhet-e a gazdák agrártámogatásának jövő évi kifizetése?

A Miniszterelnökség az Európai Bizottsággal szoros együttműködésben, folyamatos kapcsolattartás mellett dolgozik annak érdekében, hogy a Magyar Államkincstár (MÁK) 2017. január 1-től kifizető ügynökségként működhessen, valamint az MVH további feladatait a Miniszterelnökség, a Földművelésügyi Minisztérium és a megyei kormányhivatalok átvegyék. A MÁK feltételes akkreditációja az MVH átalakításával párhuzamosan folyik. Az uniós szabályok értelmében a feltételes akkreditáció megléte elégséges a kifizetéshez, így a gazdálkodók időben megkapják az őket megillető támogatásokat. Az MVH átszervezése során, a riogatások ellenére - melyek egykor a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség átalakítása során sem igazolódtak be - tehát nem kell a kifizetések szünetelésétől tartani.

agrotrend.hu

Pályázatok, Támogatások, Gabonapiac, Fiatal Gazda

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.