2023.01.28., szombat , Károly, Karola

Agrárpénzek

2022. december 02. péntek • 10:17

Elérhető a NAK honlapján a KAP kalkulátor a 2023-2027-es támogatási időszakra

Az előttünk álló időszakban számos új kihívásnak kell megfelelnünk, ezért fontos, hogy a lehető legjobb módon tudjunk előre kalkulálni a lehetséges bevételeinkkel. Ebben nyújt segítséget a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara KAP kalkulátora, mellyel minden érdeklődő kiszámíthatja a termeléstől független támogatások, valamint a termeléshez kötött támogatások várható összegét.

Abban az esetben, ha a gazdálkodó megfelel a hazai jogszabályokban előírt feltételeknek, és a megszokott módon az egységes kérelemben benyújtja a támogatás igénylést, lehetősége nyílik a saját gazdaságára szabva megnézni, hogy az aktuális támogatási év szeptember 30-i HUF/EUR árfolyamon számolva - ez a 2022. évi támogatásokra vonatkozóan 422 Ft - milyen mértékű támogatásra számíthatnak a következő évben.

Az alábbi támogatási összegekre terjed ki a kalkulátorral történő számolás:

  • Alap jövedelemtámogatás
  • Fiatal gazda kiegészítő jövedelemtámogatás
  • Újraelosztó támogatás (ÚJ)
  • Agro-ökológiai program (ÚJ)
  • Valamint a már jól ismert növénytermesztési és állattenyésztési termeléshez kötött támogatások.

Fontos kiemelni, hogy az adatok tájékoztató jellegűek, becslésen alapulnak. A kifizetésre kerülő összeg több esetben függ a jogcímre bejelentett állatlétszámtól, területnagyságtól, valamint az aktuális támogatási év szeptember 30-i euro árfolyamot.

agrotrend.hu / NAK

Pályázatok, Támogatások, Gabonapiac, Fiatal Gazda

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.