2021.10.24., vasárnap , Salamon

Agrárpénzek

2019. február 26. kedd • 16:48

Erdőgazdálkodók figyelem, kitolták a végső beadási határidőt!

Nem a korábban meghatározott, 2019. február 28-i dátum érvényes "Az erdei ökoszisztémák ellenálló képességének és környezeti értékének növelését célzó beruházások" elnevezésű felhívásban.

2019. február 20-án a Széchenyi2020 honlapon megjelent tájékoztatás szerint változott a VP5- 8.5.1.-17. kódszámú „Az erdei ökoszisztémák ellenálló képességének és környezeti értékének növelését célzó beruházások” elnevezésű felhívás - olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara oldalán


fotó: Pixabay

A módosítás tartalmi részleteinek összefoglalása:

  • A támogatási kérelmek végleges benyújtási határideje 2019. július 1., a korábbi február 28-i határidő egy új közbenső értékelési határnap lett.
  • Az „1.3. A támogatás háttere fejezetben” átvezetésre kerültek a támogatói intézményrendszerben bekövetkezett változások: a kormány tagjainak feladat- és hatásköréről szóló 94/2018. (V. 22.) Korm. rendelet értelmében 2018. május 22. napjától a minisztériumok közötti jogutódlás következtében a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága az Agrárminisztérium Vidékfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkársága.
  • A „II. Kötelezettségek vállalása című fejezetben minden támogatott tevékenység esetében a „támogatói okirat kézbesítésétől számított” kifejezés a „támogatói okirat hatálybalépésétől számított” kifejezésre változott. Ennek értelmében „…A támogatást igénylő köteles a ……legkésőbb a támogatói okirat hatálybalépésének évét követő második évi kifizetési igénylés benyújtási időszak végéig megvalósítani és a kifizetési igénylést benyújtani….”.
  • A felhívás „4.4.2. Kiválasztási kritériumok” fejezetében módosultak a tartalmi értékelési szempontok alapján adható pontszámok a lentebb található táblázat szerint. A két tevékenység együttes megvalósítása esetén adható, valamint az elsődleges rendeltetésért járó pontok jelentősen kevesebb, míg a klímaváltozás hatásaival szembeni ellenállóság biodiverzitás növelésével történő fokozásáért kettő, illetve három vagy több fafaj alkalmazása esetén - több pont jár a bírálat során. A módosítás alapján lehetőség nyílik olyan erdőszerkezet-átalakítások támogatására is, amelyek a klímaváltozással szemben ellenállóbb fafajokkal, de nem klímarezisztens származású szaporítóanyaggal valósulnak meg.

További részletek és a pályázati felhívás itt érhető el.

agrotrend.hu

Pályázatok, Támogatások, Gabonapiac, Fiatal Gazda

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.