2019.09.21., szombat , Máté,Mirella

Agrárpénzek

2018. július 27. péntek • 11:00

Feldolgozók is kaphatnak támogatást

A munkahelyteremtésre szánt támogatásból olyan feldolgozók részesülhetnek, akiknek a feldolgozott termékük nem minősül mezőgazdasági produktumnak.

Munkahelyteremtő beruházásokat támogató programot írt ki a Pénzügyminisztérium, melynek keretében a kis- és középvállalkozások pályázhatnak - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).


A pályázat a hatályos szabályozás alapján regionális beruházási támogatás jogcímen vagy de minimis támogatásként nyújtható be - fotó: Pixabay

A pályázók új munkahelyenként 1,5 millió forintot, ezen felül pedig kiegészítő támogatásokat igényelhetnek. Amennyiben a beruházás befejezését követően a kormányhivatalok foglalkoztatásért felelős szervezeti egységeinél nyilvántartásban lévő kiközvetített álláskereső foglalkoztatására vállalkozik a pályázó, új munkahelyenként 700 ezer Ft, ha az elmúlt 12 hónap alatt kizárólag közfoglalkoztatási jogviszony keretében foglalkoztatott álláskereső személyt vesz fel, új munkahelyenként 1,5 millió Ft többlettámogatást vehet igénybe.

A forrás felhasználható új eszközök, gépek beszerzésére, immateriális javak költségeire, továbbá ingatlan vásárlására, tárgyi eszközökhöz, épületekhez kapcsolódó bérleti díjakra, lízing költségekre, új épület /épületrész felépítésével kapcsolatos építési költségekre.

Azonban nem támogatható a szinten tartást szolgáló vagy pótló beruházás és termőföld vásárlás.

A pályázaton kizárólag Magyarországon székhellyel vagy az Európai Gazdasági Térség (EGT) területén székhellyel és Magyarországon telephellyel, fiókteleppel rendelkező KKV vehet részt. Nem vehet részt az, aki a támogatást elsődleges mezőgazdasági termeléshez használja fel, illetve akinek fejlesztési igénye az Európai Unióról szóló Szerződés 1. számú mellékletében (Annex I.) szereplő mezőgazdasági termékek elsődleges termelésével kapcsolatos beruházásokra irányul,

azaz nincs kizárva az a feldolgozással kapcsolatos beruházás, amelynek eredményeként a feldolgozott termék nem minősül mezőgazdasági terméknek.

A kérelmeket 2018. július 23-tól szeptember 10-ig lehet benyújtani beruházás helye szerinti illetékes kormányhivatal részére.

További információ és pályázati csomag a  www.kormany.hu oldalon érhető el.

agrotrend.hu / NAK

Pályázatok, Támogatások, Gabonapiac, Fiatal Gazda

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.