2019.07.18., csütörtök , Frigyes

Agrárpénzek

2017. január 05. csütörtök • 10:49

Digitális fejlesztésben gondolkodik? Felhívás jelent meg kis- és középvállalkozásoknak

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Termelő KKV-k digitális és automatizációs fejlesztéseinek élénkítése érdekében „Ipar 4.0” mintaalkalmazások kialakítása” című (GINOP-1.1.3-16 kódszámú) felhívás.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) célkitűzése a versenyképes vállalkozói ismeretek terjesztése. A gazdaság fejlődéséhez létfontosságú a vállalkozói aktivitás növelése, az innovációra való nyitottság ösztönzése, az önfenntartásra és azon túl a munkahelyteremtésre való képesség fejlesztése. A célok elérése érdekében - a megjelent Felhívás keretében - a feldolgozóipari kis- és középvállalkozások speciális ipar 4.0 fókuszú felkészítése történik egyedi felmérés, tanácsadás révén, melynek indokoltságát az adja, hogy az internet alapú gazdaság ipartörténeti léptékkel mérhető, valóban forradalmi változásokat indukál.

A digitális transzformáció által elérhető ipari alkalmazások paradigmaváltást jelentenek a termelő tevékenységet végző vállalkozások működésében. A német kezdeményezés Ipar 4.0 néven ismert, már napjainkban is zajló átalakulásra késedelem nélkül szükséges felkészíteni a hazai kis- és középvállalkozásokat, mivel adottságaiból fakadóan ez a réteg képezi a magyar ipar fő fejlesztési potenciálját, ugyanakkor digitális felkészültsége még jelentősen elmarad európai versenytársaitól.

A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 2,35 milliárd forint. A támogatási kérelem benyújtására konzorciumi formában van lehetőség.

Jelen felhívás keretében támogatási kérelmet a Magyar Közlönyben (53. szám, 2016. április 15. p. 4643) nevesített támogatást igénylők nyújthatnak be.

A támogatási kérelmek benyújtására a Felhívás megjelenését követő 30. naptól a Felhívás megjelenését követő 90. napig van lehetőség.

A felhívás, és a hozzá kapcsolódó dokumentum itt található.

agrotrend.hu  

Pályázatok, Támogatások, Gabonapiac, Fiatal Gazda

Fókuszban
Az afrikai sertéspestis miatt az egekbe szökik a hús ára

Az afrikai sertéspestis miatt az egekbe szökik a hús ára

Tovább nőhet a sertéshús és a belőle készülő készítmények

Méhekre káros rovarirtót engedélyeztek

Méhekre káros rovarirtót engedélyeztek

A sulfoxaflor nevű, neonicotinoid alapú rovarirtót egyszer

SAATEN-UNION-hibridbúzák terméseredményei 2014-2018 között

SAATEN-UNION-hibridbúzák terméseredményei 2014-2018 között

A Magyar Kukorica Klub 2014 és 2018 júliusában öt-öt,

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.