2021.09.17., péntek , Zsófia

Agrárpénzek

2017. október 27. péntek • 09:04

Figyeljenek az agrárbiztosítások rendezésére!

Az idei díjtámogatott mezőgazdasági biztosítások éves díjának biztosítók felé történő rendezési határideje következik. A díjtámogatott biztosítások ismertsége és kötése 2017-es évben is tovább emelkedett.

Az agrárkamara felhívja a gazdálkodók figyelmét arra, hogy a 2017. évi díjtámogatott mezőgazdasági biztosítások éves díjának biztosítók felé történő rendezési határideje jellemzően október 31.

Ezt követően 2017. november 15-ig ügyfélkapun keresztül kell a biztosítónak, illetve a szerződőnek, (ha a szerződő fél nem a mezőgazdasági termelő, pl. integrátor) elektronikus úton igazolni a Kincstár részére a biztosítási díj megfizetését.

A biztosított mezőgazdasági termelőnek, aki a támogatás igénylője a díjfizetés igazolásával kapcsolatos teendője nincs.

Fontos tudni, hogy

támogatás csak a szerződés teljes összegének megfizetése esetén nyújtható, díjhátralékos szerződés esetén támogatás nem adható.

Ezért ügyeljenek arra, hogy a biztosítási szerződésnek a teljes évi díját határidőben befizessék. A határidő jogvesztő, amelyet követően módosításra és hiánypótlásra nincs lehetőség.

A díjtámogatott biztosítások ismertsége és kötése 2017-es évben is tovább emelkedett. Ezért a jogos támogatás igénylések összesített mértéke várhatóan meghaladja a rendelkezésre álló éves 4 milliárd forintos keretet, így várhatóan a támogatás mértéke 40-55 százalék között alakul az „A”,”B”,”C” típus függvényében.

agrotrend.hu / NAK

Pályázatok, Támogatások, Gabonapiac, Fiatal Gazda

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.