2020.02.20., csütörtök , Aladár,Álmos

Agrárpénzek

2019. február 22. péntek • 15:23

Fontos határidő közeledik a fiatal gazdáknak!

A következő időszakban, március 1-31. között nyílik lehetőség a megítélt támogatási összeg maradék 10%-nak igénylésére.

A Magyar Államkincstár 2019 februárjában megjelent közleményében a fiatal mezőgazdasági termelők indulásához nyújtandó támogatásokhoz kapcsolódó teendőket tett közzé - olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán.


A támogatás megítélésével számos kötelezettséget is vállalnak a fiatalok - fotó: 123rf

Egy ilyen fontos kötelezettség a határidők és a vállalások betartása. A következő időszakban, március 1-31. között nyílik lehetőség a megítélt támogatási összeg maradék 10%-nak igénylésére, bizonyos feltételek teljesülése mellett.

A támogatási összeg fennmaradó 10 %-ára vonatkozó kifizetési kérelem benyújtására évente március 1-31. között van lehetőség,

de legkésőbb a működtetési időszak 5. évét követő év március 1-31. között kell teljesíteni. Azon nyertes fiatal gazdák, akik a támogatási kérelemnek helyt adó határozat 2013. évben emelkedett jogerőre, akkor a támogatási összeg fennmaradó 10 %-ának igénylésére már csak 2019. március 1-31. között nyílik lehetőség.

A támogatási összeg fennmaradó 10 %-ára vonatkozó kifizetési kérelem benyújtására jogosult az az ügyfél, aki mezőgazdasági üzemének méretét a 2018. évben a működtetési időszak 4. évére vállalt EUME méretre növelte, és a Darányi Ignác Terv Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében szervezett kötelező képzésen részt vett, illetve elvégezte.

Bővebb információókért kattintsanak ide.

agrotrend.hu

Pályázatok, Támogatások, Gabonapiac, Fiatal Gazda

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.