2019.09.20., péntek , Friderika

Agrárpénzek

2018. október 30. kedd • 13:30

Friss pályázati kiírások!

Összesen mintegy 63 milliárd forint keretösszeggel jelentettek be 3 új támogatási lehetőséget.

A rendelkezésre álló vidékfejlesztési források mentén, összesen mintegy 63 milliárd forint keretösszeggel, 3 új pályázati felhívást jelentetett meg az Agrárminisztérium (AM).


3 új vidékfejlesztési pályázatot jelentetett meg az Agrárminisztérium - fotó: 123rf

A pályázati lehetőségek

  • az élelmiszer-feldolgozás,
  • a borászat,
  • az ökológiai gazdálkodás valamint a kiskérődző-tejágazat szerkezetátalakításának

támogatását szolgálják.

A most megjelent felhívások közül újabb, mintegy 12 milliárd forint keretösszegű pályázati kiírással számolhatnak az ökológiai gazdálkodást folytatók.

2016-ban ezen a területen már születtek támogatói döntések, akkor az Irányító Hatóság közel 2200 kérelmet támogatott, 62 milliárd forint összegben

A kiskérődző-tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatásra mintegy 680 millió forintot csoportosított át a tárca, melynek célja a juh- és kecskeágazat helyzetbe hozása.

Mindkét vidékfejlesztési pályázat esetében a támogatási kérelmek benyújtására 2018. december 1-től nyílik lehetősége a gazdálkodóknak

Az AM az élelmiszeripar és a borászat számára is megjelentetett egy újabb, 50 milliárd forint keretösszegű pályázatot, ami a mezőgazdasági termékek feldolgozására irányuló beruházások sikeres megvalósítását szolgálja.

Az Irányító Hatóság a korábban megjelent vidékfejlesztési pályázatok keretében már közel 150 milliárd forint támogatás megítéléséről döntött az ágazati szereplők részére.

A Vidékfejlesztési Program napokban megjelent új élelmiszeripari pályázatára 2019. január 2-től nyújthatók be a támogatási kérelmek

A pályázati felhívások részleteiről ezen az oldalon tájékozódhatnak az érintettek.

agrotrend.hu / AM

 

Pályázatok, Támogatások, Gabonapiac, Fiatal Gazda

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.