2020.02.24., hétfő , Szőkőnap

Agrárpénzek

2018. június 05. kedd • 08:27

Gazdálkodók! Tagdíjbevallás! Július 2!

A tagdíjbevallást 2018. július 2-ig kell megtennie a tagoknak a NAK portálján, az e-Irodába belépve. Idén sem kell azonban tagdíjbevallást készíteniük azoknak az őstermelőknek, akiknek előző évi nettó árbevétele nem érte el a 600 ezer forintot.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elérkezett a 2018-as tagdíjbevallási időszakához. A köztestület országos küldöttgyűlésének döntése értelmében az idei évtől változnak a tagdíjsávok, emellett újabb tagdíjbevallással és -fizetéssel összefüggő kedvezmények is életbe lépnek - közölte a Kamara.

Azoknak az őstermelők, akiknek előző évi nettó árbevétele nem érte el a 600 ezer forintot, a NAK postai csekket küldött a 2.000 forintos tagdíjról, amelyet 2018. június 30-ig befizetve (vagy a tagdíj összegét átutalva) mentesülnek a tagdíjbevallási kötelezettség alól.


fotó: KPMG

A NAK 2018. május 17-ei országos küldöttgyűlésén döntés született a Kamara megalakulása óta változatlan tagdíjsávok módosításáról. Az arányosabb teherviselés és az átláthatóbb, egyszerűbb tagdíjstruktúra kialakítása érdekében az eddigi 11 helyett 7 tagdíjsáv lesz. A legalsó sáv határa (legfeljebb 600 ezer forint nettó árbevétel) és összege (évi kétezer forint) változatlan marad, ahogy a tagdíj maximuma is (évi 1 millió forint). A módosítással a tagok közel 85 százalékánál a tagdíj nem változik, 9 százalékuk pedig a jövőben kevesebb tagdíjat fizet majd.

A tagdíjalap számos kedvezménnyel csökkenthető, ezekről a NAK portálján lehet tájékozódni.

Többek között a kamarai telekommunikációs szolgáltatást (BirtOKOS) igénybe vevő tagok idén is hívószámonként évi 1.000 forint tagdíjkedvezményben részesülnek, függetlenül az előfizetői csomag fajtájától.

A küldöttgyűlés újabb tagdíjbevallással és -fizetéssel összefüggő kedvezményekről is döntött. Ennek értelmében

két héttel, augusztus 15-ig meghosszabbodik a tagdíjfizetési határidő.

A tagdíjkedvezményre jogosító igazoló dokumentumok ezentúl nem csak a bevallással egyidejűleg, hanem azt követően egy évig benyújthatóak: azok a tagok, akik a tavalyi évre vonatkozóan további tagdíjkedvezményt kívánnak érvényesíteni, azt az idei bevallás határidejéig jelezhetik a Kamara felé. Ezen felül kedvező változás még, hogy tagdíjfizetésre vonatkozó halasztás vagy részletfizetés már bármikor igényelhető, nem csak a tagdíj bevallásakor.

A tagdíjbevallás elkészítésében a NAK falugazdászai, illetve a belföldről ingyenesen hívható + 36 80 900 365-ös telefonszámon elérhető ügyfélszolgálati munkatársak is segítséget nyújtanak.

agrotrend.hu

Pályázatok, Támogatások, Gabonapiac, Fiatal Gazda

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.