2020.02.18., kedd , Bernadett

Agrárpénzek

2018. július 19. csütörtök • 12:31

Így fejleszthetik eszközeiket a sertéstenyésztők

A berendezések beszerzésére kiírt pályázatra július 23. – augusztus 27. között lehet jelentkezni.

A sertéságazati stratégiai intézkedések keretében a törzstenyészetek fejlesztését szolgáló mezőgazdasági csekély összegű (de minimis) támogatásról szóló 78/2013. (IX. 10.) VM rendelet alapján vissza nem térítendő mezőgazdasági csekély összegű támogatás vehető igénybe - adta hírül a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

A támogatás igénybe vehető a:

  • tenyészsertés és szaporítóanyag,
  • a sertés üzemi teljesítményvizsgálat végzéséhez szükséges eszközök,
  • a törzskönyvi rendszer használatára alkalmas számítógépes konfiguráció,
  • a sertés mesterséges termékenyítéshez szükséges laboratóriumi eszközök,
  • állatgyógyászati eszközök és
  • az állatjóléti státus javítását szolgáló egyéb eszközök, berendezések beszerzéséhez.

Támogatást a 36/2018 (VII) Kincstár közlemény 1. számú melléklete szerinti, N0808 számú formanyomtatványon az a sertéstenyésztő igényelhet, aki megfelel a rendeletben meghatározott követelményeknek.

A kérelem 2018. július 23. – 2018. augusztus 27. közötti időszakban nyújtható be postai úton a Magyar Államkincstár Piaci és Nemzeti Támogatások Főosztályának (1476 Budapest, Pf. 407.)

Amennyiben a borítékon a postai feladás dátuma nem egyezik a fenti időpontokkal, úgy a kérelmet a Kincstár visszautasítja.

A kifizetési kérelmet a közlemény 2. számú melléklete szerinti, N0809 számú „Kifizetési kérelem” nyomtatványon, a támogatási döntésben jóváhagyott beszerzés megvalósítását követően, de legkésőbb a támogatási döntés kézhezvételétől számított 120 napon belül kell benyújtani és az abban megjelölt - a támogatás alapját képező – tenyészsertéseket a jóváhagyó kifizetési határozat kézhezvételét követő naptól

egy éven át folyamatosan birtokon kell tartani, valamint a támogatással beszerzett eszközöket egy éven át rendeltetésszerűen használni.

agrotrend.hu / NAK

Pályázatok, Támogatások, Gabonapiac, Fiatal Gazda

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.