2021.06.24., csütörtök , Iván

Agrárpénzek

2016. november 15. kedd • 12:15

Ismét területmérési szolgáltatást kínál a NAK

A kistermelői támogatási rendszerbe belépett kamarai tagok térítésmentesen, míg a többi érdeklődő térítés ellenében veheti igénybe a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara területmérési szolgáltatását.

A Vidékfejlesztési Program keretében, 40 milliárd forintos kerettel ismét meghirdetett agrár-környezetgazdálkodási támogatásra 2016. november 2. – 2016. december 2. között pályázhatnak a szőlő- és gyümölcsültetvényesek, illetve a szántóföldön gazdálkodók. A pályázati kiírásnak való megfelelés területmérési szolgáltatási igényt hoz maga után a termelők oldaláról. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) ennek megfelelően a tulajdonában lévő NAK Nonprofit Kft.-n keresztül területmérési szolgáltatást kínál a pályázni szándékozók számára – tájékoztatott közleményében a kamara.

A NAK a szolgáltatást a falugazdász hálózat bevonásával ingyenesen biztosítja a kistermelői támogatási rendszerbe jelentkezett kamarai tagok részére. Azon érdeklődő kamarai tagok számára, akik nem felelnek meg a térítésmentesség feltételeinek, a NAK térítés ellenében kínálja a területmérési szolgáltatást külső vállalkozók bevonásával. Az együttműködő partnerek részt vettek a NAK által szervezett oktatáson és vizsgán, amelynek sikeres teljesítése esetén a Kamara szerződéses partnerévé váltak, így képesek az elvárt magas szintű szolgáltatás biztosítására.

A szolgáltatásra a Kamara portálján meghirdetett felületen lehet jelentkezni.

A szolgáltatás igénybevételéhez szükséges, hogy a gazdálkodó szaktanácsadó segítségével vagy önállóan állítsa össze azon területek listáját, amelyekre mérési igénye keletkezik. Ebben meg kell adni a terület MEPAR-blokkazonosítóját, helyrajzi számát, a helyrajzi számnak a földhasználati nyilvántartásban szereplő nagyságát, a földhasználat jogcímét, a földhasználat lejártának időpontját, valamint a 2016. évi egységes kérelemmel a tábla sorszámát.

agrotrend.hu / NAK

Pályázatok, Támogatások, Gabonapiac, Fiatal Gazda

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.