2020.07.15., szerda , Henrik, Roland

Agrárpénzek

2018. május 31. csütörtök • 15:21

Június 19-ig javíthatók szankciómentesen az egységes kérelmek

Idén is sor kerül az egységes kérelmek előzetes ellenőrzésére, mely a beadott kérelmek pontosítását, illetve a szankciók elkerülését hivatott segíteni.

A Magyar Államkincstár a már beadott egységes kérelmeket adminisztratív úton ellenőrzi, és az esetlegesen tapasztalt hibákról, hiányosságokról elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül tájékoztatja az ügyfeleket, meghatalmazottjaikat/kamarai meghatalmazottjaikat.

A fent említett ellenőrzések kiterjednek a gazdálkodók eseti túligényléseinek feltárására, azok feloldására - fotó: Getty Images

Az elektronikus úton, ügyfélkapura megküldött végzés nem számít szabálytalanságról való értesítésnek, tehát a megjelölt határnapig, de legkésőbb június 19-ig lehet szankciómentesen kijavítani a Kincstár által megjelölt hibákat, hiányosságokat.

Egyre fontosabbá válik, hogy a gazdálkodók megfelelő helyre rajzolják területeiket, tehát ne legyenek rajzaik átfedésben 15%-nál vagy 0,25 hektárnál nagyobb mértékben.

Tájékoztatást kapnak azon gazdálkodók is, akiknek valamely táblája az igénylés szempontjából nem támogatható területre fed rá tolerancia feletti mértékben. Értesítést kapnak az ügyfelek arra vonatkozóan is, ha az igényelt támogatások tekintetében előírt kötelező mellékletek csatolása nem történt meg, azonban a melléklet tartalmi ellenőrzésére nem kerül sor.

agrotrend.hu / NAK

Pályázatok, Támogatások, Gabonapiac, Fiatal Gazda

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.