2023.02.01., szerda , Ignác

Agrárpénzek

2017. szeptember 10. vasárnap • 17:10

Képzési kötelezettség erdőgazdálkodási pályázatok esetében

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében képzési kötelezettséggel rendelkező kedvezményezetteknek ingyenes kötelező képzésen kell részt venniük – hívja fel a figyelmet a NAK.

A képzéseket a lakóhely/székhely szerint illetékes megyei kormányhivatal bonyolítja le, melyek időpontjáról és helyszínéről a képzésre kötelezett kedvezményezettek személyre szóló értesítést kapnak ügyfélkapura, illetve postai úton.

 

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében meghirdetett erdőgazdálkodási pályázatok közül az alábbi két felhívás kötelezettségként írja elő a pályázatok nyerteseinek, hogy vizsgával záródó képzésen vegyenek részt.

 

1. A Natura 2000 erdőterületeknek nyújtott kompenzációs kifizetések (kódszám: VP4-12.2.1-16)
2. Az Erdő-környezetvédelmi kifizetések (kódszám: VP4-15.1.1-17)

 

A pályázati felhívásokban foglaltak szerint a pályázati támogatást igénylőnek a képzési kötelezettséget a programozási időszakban egyszer kell teljesítenie. A képzésen a támogatást igénylőnek kell részt vennie. Amennyiben a támogatást igénylő nem természetes személy, a képzésen a vezető tisztségviselőnek, képzésre kijelölt alkalmazottnak vagy tagnak kell részt vennie. Családi gazdaság esetében a képzésen a családi gazdaság vezetőjének vagy a családi gazdaság tagjának kell részt vennie.

 

A kötelezően előírt képzések lebonyolításának részleteiről az irányító hatóság 2017. szeptember 4-én jelentette meg közleményét, miszerint értesítik az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében képzési kötelezettséggel rendelkező kedvezményezetteket, hogy a Miniszterelnökség a megyei kormányhivatalokkal együttműködve biztosít lehetőséget a kötelező képzés teljesítésére. Az ingyenes képzéseket a lakóhely/székhely szerint illetékes megyei kormányhivatal bonyolítja le, melyek időpontjáról és helyszínéről a képzésre kötelezett kedvezményezettek személyre szóló értesítést kapnak ügyfélkapura, illetve postai úton.

 

A képzésre beiskolázás nem automatikusan történik, arra jelentkezni kell, így a részvételi szándékot a képzést bonyolító megyei kormányhivatalnál, a kiértesítő levélben megadott kapcsolattartó felé jelezni szükséges a képzés időpontját megelőző 5. napig.

A közlemény ezen a linken érhető el.

Agrotrend.hu / NAK

 

Pályázatok, Támogatások, Gabonapiac, Fiatal Gazda

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.