2021.01.20., szerda , Fábián, Sebestyén

Agrárpénzek

2019. február 25. hétfő • 14:01

Közös agrárpolitika: a minőség fontosabb a gyorsaságnál!

Az európai parlamenti választások után fognak dönteni az agrárreformról.

- A mezőgazdasági szakbizottságban nagy többséggel sikerült elérnünk, hogy ne a jelenlegi Európai Parlament (EP) szavazzon az Unió új agrárpolitikájáról - jelentette ki közleményében Erdős Norbert EP-képviselő. 


Erdős Norbert: legalább fél évvel el kell halasztanunk a jogalkotást - fotó: Magyar Nemzet

A döntés kapcsán a politikus kifejtette, hogy így a következő Parlament dönthet majd a vidék jövőjéről, mely reményeink szerint újra a hagyományos kohéziós és agrártámogatásokat helyezi előtérbe. Továbbá arra is kitért, hogy Phil Hogan agrárbiztos az európai parlamenti frakciókat komoly nyomás alá helyezve szorgalmazta, hogy az EP még a májusi választások előtt szavazzon az agrárreformról szóló álláspontjáról.

- Az agrárpolitikai szövegek azonban még messze nincsenek készen, és nemcsak a frakciók között, de még az egyes frakciókon belül sincs megegyezés számos kérdésben

- mutatott rá a Erdős Norbert.

Hangsúlyozta: Számunkra például elfogadhatatlan, hogy irreálisan szigorú környezetvédelmi szabályokat akarnak rákényszeríteni a gazdákra, és minden területalapú kifizetést központilag be akarnak vonni a támogatási felsőhatár alá. 

Az EP-képviselő szerint aggályos, hogy még ismeretlenek a jövőbeni uniós agrárköltségvetés, továbbá a hamarosan bekövetkező Brexitnek is minden bizonnyal súlyos agrárpiaci hatásai lesznek.

A Mezőgazdasági Bizottság április elejére halaszotta az agrárreformmal kapcsolatos parlamenti álláspont elfogadását, így a plenáris szavazásra nem kerülhet sor a májusi választások előtt.

agrotrend.hu

Pályázatok, Támogatások, Gabonapiac, Fiatal Gazda

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.