2019.08.25., vasárnap , Lajos,Patrícia

Agrárpénzek

2018. október 13. szombat • 15:12

Magyarország gazdabarát uniós költségvetés elfogadásában érdekelt

Legalább a jelenlegi szinten kell tartani az uniós közös agrárpolitika forrásait

Mivel a források csökkentése az élelmiszerárak emelkedését, a választék vagy akár a minőség csökkenését is eredményezheti, ezért az uniós közös agrárpolitika (kap) forrásait legalább a jelenlegi szinten kell tartani – szögezte le Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért felelős államtitkára egy brüsszeli konferencián - írja a hirado.hu.

Kiemelkedő fontossággal tekint az unio az európai gazdák támogatására - fotó: pixabay.com

Az Európai Bizottság alelnökének és költségvetésért felelős biztosának részvételével, az Európai Unió 2021-2027-es költségvetéséről rendezett eseményen az államtitkár hangsúlyozta, hogy az európai gazdák a kap segítségével több mint ötszázmillió állampolgárt látnak el kiváló minőségű és biztonságos élelmiszerrel nap mint nap.

„Magyarország egyetért azzal a megközelítéssel, hogy a kap-nak többet kell tennie a környezet- és klímavédelmi célok megvalósulásáért, azonban ez nincs összhangban a javasolt költségvetéssel. Kevesebből nem lehet többet elérni” – mondta. A további környezetvédelmi feltételeknek történő megfelelés nem veszélyeztetheti az európai gazdák jövedelembiztonságát és nem korlátozhatja versenyképességüket. Nem lehet cél, hogy a harmadik országokból importált, esetleg nem fenntartható módon előállított, akár rosszabb minőségű élelmiszerek váltsák fel az Európai Unióban előállított magas minőségű termékeket – fogalmazott az államtitkár.

Magyarország gazdabarát uniós költségvetés elfogadásában érdekelt. A kormány pedig az elsők között jelezte, hogy ennek érdekében hajlandó emelni a hozzájárulást a közös uniós költségvetéshez – közölte Feldman Zsolt.

agrotrend.hu / hirado.hu

Pályázatok, Támogatások, Gabonapiac, Fiatal Gazda

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.