2022.10.03., hétfő , Helga

Agrárpénzek

2021. szeptember 26. vasárnap • 10:27

Már darázsfészek eltávolításra is lehet biztosítást kötni

Manapság már egyre több egyedi esetre hajlandók a biztosítók szerződni, személyre szabva egy-egy lakásbiztosítást, amelyek alapesetben csak az elemi károkra nyújtanak fedezetet. A legtöbben általában tetőbeázásra, betöréses lopásra, túlfeszültség okozta károkra kérnek extra biztosítást, az őszi hónapokban azonban több sajátos káresemény is előtérbe kerül, így például a darazsak által okozott kellemetlenségek, veszteségek. Néhány nem várt fullánkos vendég megkeserítheti a lakók a biztonságát, irtásuk vagyonokba kerülhet és a testi épséget is sok esetben veszélyeztetik egyszerű jelenlétükkel vagy a nem szakszerű irtással.

A meglepetések elkerülése érdekében érdemes tehát az életkörülményeinkre szabni kiegészítő biztosításokkal a lakásbiztosításokat – tanácsolja a K&H. 

fotó: pixabay.com

A társaságnál köthető kiegészítő biztosítások közül az indokoltak kiválasztásával nemcsak a hirtelen jött kár térül meg, de megúszható, hogy esetleg olyan fedezet díját is fizetni kelljen, ami egyáltalán nem életszerű.

Az alap lakásbiztosítás az elemi, azaz a tűz-, a vihar-, vízkárok mellett a földrengés okozta károkra, valamint az üvegtörésre nyújt fedezetet. A K&H-nál, a tapasztalatok szerint a legtöbben betöréses lopásra és rablásra, túlfeszültség okozta károkra, valamint a tetőbeázásra vonatkozó kiterjesztést kérik. Ugyancsak népszerű a bejárati ajtók zárcseréjére, a bankkártya-, illetve a különböző személyi okmányok cseréjének költségtérítésére vonatkozó fedezet is.

– A kiegészítő biztosításokkal az ügyfelek maguk dönthetik el, hogy pontosan milyen eseményre szeretnének biztosítást kötni, így gyakorlatilag személyre szabhatják a konstrukciókat – magyarázza Kaszab Attila, a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettese. Hozzátéve azt is, hogy évről évre finomhangolják a lakásbiztosítási terméket. Így például emelték a kártérítési limiteket és bővült a biztosítható vagyontárgyak palettája, a kiegészítő biztosítások sorában pedig olyan helyzetre is kínálnak megoldást, mint a darázsfészekirtás költségeinek megtérítése. Ezek mellett a munkáltatótól a járvány miatt elterjedt otthoni munkavégzésre átvett számítástechnikai eszközök károsodását is téríti a biztosító abban az esetben, ha ügyfeleik rendelkeznek kiegészítő felelősségbiztosítással, illetve a kár időpontjában K&H Biztosító ügyfélportál-szolgáltatói szerződéssel.

A K&H az múlt évben egy-egy alkalommal átlagosan 70 ezer forintot fizetett ki kártérítésként a lakásbiztosítások esetében, amit az idei átlagos kárkifizetés már közel 23 százalékkal meghaladta. Kaszab Attila jelezte azt is, hogy az idei év viharai jócskán megtépázták a magyar lakosság ingatlanjait, valamint az egyre népszerűbb kiegészítő biztosítások kárkifizetései is emelhették az átlagot – fűzte hozzá.

agrotrend.hu / Magyar Nemzet

 

Pályázatok, Támogatások, Gabonapiac, Fiatal Gazda

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.