2021.05.14., péntek , Bonifác

Agrárpénzek

2019. március 13. szerda • 10:58

Megfelelő tájékoztatás és szaktanácsadás az agrárium szereplőinek

Együttműködési megállapodás született a magyar mezőgazdaság versenyképességének növekedése érdekében.

A Budapest Bank és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) képviselői stratégiai megállapodást írtak alá azzal a céllal, hogy a jövőben közösen segítsék a magyar agrárium versenyképességének növekedését - közölték a megállapodott felek.


Győrffy Balázs, a NAK elnöke és Lélfai Koppány, a Budapest Bank vezérigazgatója - fotó: NAK

A két intézmény szándéka, hogy a szektor finanszírozását a mezőgazdasági vállalatok igényeire szabott

  • banki és egyéb termékekkel,
  • szolgáltatásokkal,
  • illetve megfelelő tájékoztatással és szaktanácsadással

segítsék. Az együttműködési megállapodás célkitűzéseit a Budapest Bank és a NAK közösen fogalmazta meg a hazai agrárium támogatása érdekében. Ennek részeként a pénzintézet és a kamara kölcsönösen arra törekednek, hogy a magyarországi mezőgazdaságban tevékenykedő szervezetek az Európai Unió 2014-2020-as költségvetési időszakában rendelkezésre álló közösségi és nemzeti pénzügyi forrásokat minél sikeresebben vehessék igénybe.

Ehhez kapcsolódóan kiemelt hangsúlyt helyeznek arra, hogy megfelelő tájékoztatás, releváns szakmai tanácsadás és egyéb, a támogatások igénybe vételét segítő kamarai szolgáltatások váljanak elérhetővé az agrárvállalkozások számára.

- A mostani megállapodás célja, hogy a kamarával együttműködve az agrárium szereplői számára még előnyösebb banki, illetve egyéb finanszírozási termékeket és szolgáltatásokat tudjunk kidolgozni - mondta az együttműködésről Lélfai Koppány.

A NAK elkötelezett az iránt, hogy hatékonyan támogassa a kamarai tagok versenyképességének növelését, és aktívan tesz azért, hogy az ágazatban tevékenykedők igényeire szabott szolgáltatásokat tegyen elérhetővé.

- A jelenlegi megállapodás értelmében a kölcsönös tudásátadásra épülő közös munka során együtt fogunk működni a Budapest Bankkal a lehetséges finanszírozási források feltárásában. Egyúttal lehetőségünk nyílt arra is, hogy az agrár- és élelmiszeripar számára releváns banki termékek esetén szakértői véleményeket és javaslatokat fogalmazzunk meg a pénzintézet irányába - fejtette ki Győrffy Balázs.   

agrotrend.hu

Pályázatok, Támogatások, Gabonapiac, Fiatal Gazda

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.