2022.07.07., csütörtök , Apollónia

Agrárpénzek

2016. június 10. péntek • 08:12

Megjelent a tojástermelés állatjóléti támogatása

Az étkezési tojást termelő tyúkállományok és a tenyészbaromfik állatjóléti támogatásáról rendelet az idén 1251,6 millió forint lesz. A támogatási kérelmeket június 30-ig lehet beadni.

Az étkezési tojást termelő tyúkállományok, valamint tenyészbaromfi fajok állatjóléti támogatásának feltételeiről szóló 38/2016. (VI. 6.) FM rendelet alapján az étkezési tojást termelő tyúk, valamint a tenyészbaromfi tartása során az állománynak az egészségre nem ártalmas, a megadott értékhatárnál (2,5 mg/kg) alacsonyabb mikotoxin tartalmú takarmány biztosításához a rendeletben meghatározott feltételek teljesítése esetén vissza nem térítendő állami támogatás vehető igénybe.

A rendelet június 9-én lépett hatályba.

A rendelet az idei teljes állatjóléti támogatási keretet 1251,6 millió forintban határozza meg. A támogatás az igénylő által a tárgyév július 1-jén tenyésztésbe vont tenyészbaromfi-állományra, illetve átminősített, étkezési tojást termelő tyúkállományra igényelhető.

A támogatás mértéke:

- étkezési tojást termelő tyúk és tenyésztyúk esetén 10 391 forint

- tenyészliba esetén 7 903,2 forint

- tenyészkacsa esetén 9 181 forint

- tenyészpulyka esetén 6 373,8 forint lehet állategységenként.

A támogatási kérelmeket június 30-ig lehet benyújtani az Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz. Az idei támogatásra vonatkozó kifizetési kérelmek beadási határideje jövő év július 1-31., vagyis az ez évi támogatásokat a rendelet szerint csak jövőre kaphatják majd meg a piaci szereplők.

agrotrend.hu 

Pályázatok, Támogatások, Gabonapiac, Fiatal Gazda

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.