2019.09.18., szerda , Diána

Agrárpénzek

2018. március 21. szerda • 11:12

Méhészek figyelem! Közel a határidő

Április 6-ig lehet kifizetési kérelmeket benyújtani a méhészetek varroa atka elleni gyógyszeres védekezésére.

A Magyar Államkincstár felhívja a méhész gazdálkodók figyelmét arra, hogy a méhészetek varroa atka elleni gyógyszeres védekezésének támogatására 2018. április 6-ig nyújthatják be kifizetési kérelmeiket személyesen vagy postai úton a lakhely/székhely szerint illetékes megyei kormányhivatalhoz.

A kifizetési kérelem említett határidőre történő benyújtásának elmulasztása a kérelem elutasítását vonja maga után!

A 2017/2018. végrehajtási időszakban a támogatási jogosultság alapja a Tenyészet Információs Rendszerbe (TIR) – 2017. szeptember 30-i fordulónapra vonatkozóan – legkésőbb 2017. november 15-éig bejelentett és nyilvántartásba vett, valamint a kifizetési kérelem benyújtásának napján is a kérelmező tulajdonában lévő méhcsaládok száma.

fotó:Pixabay

A TIR nyilvántartásba 2017. november 15-ét követően bejelentett méhcsaládok után támogatás nem vehető igénybe.

A TIR nyilvántartásba való bejelentés teljesítéséért, a bejelentett adatok helyességéért, a bejelentés elmaradásáért vagy határidőn túli teljesítéséért a méhész-gazdálkodó felel, annak minden jogkövetkezményével együtt.

A jóváhagyott, vagy részben jóváhagyott kifizetési kérelem esetében a méhész-gazdálkodónak a támogatott vényköteles és nem vényköteles gyógyszerek, illetve a gyógyhatású készítmények teljes csomagolóanyagát legalább 2018. október 15-éig meg kell őriznie.

Abban az esetben, ha a méhész-gazdálkodó nem őrzi meg a teljes csomagolóanyagot, akkor a támogatás jogosulatlanul igénybe vett támogatásnak minősül!

Az intézkedés keretében elszámolt szerek – külön jogszabályban előírt méhegészségügyi nyilvántartás alapján történő – felhasználását, illetve a csomagoló anyagok megőrzését a Kincstár helyszíni ellenőrzés során vizsgálhatja.

agrotrend.hu / MÁK

Pályázatok, Támogatások, Gabonapiac, Fiatal Gazda

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.